ADATHALÁSZAT

 

 

Kedves Nézőink! 

 

Sajnos az elmúlt időszakban egyre többször tapasztaljuk, hogy a Cinema City Magyarország nevével csaló adathalász oldalak visszaélnek, a nevünkben nyereményjátékokat, promóciókat hoznak létre, ahol kétszemélyes ajándék mozijegyet ígérnek azoknak, akik kommentelik a posztjukat. Ezt követően felveszik a regisztráltakkal a kapcsolatot Messenger üzenetben további adatokért, hogy tőlük pénzt csaljanak ki. 
Ezenfelül már e-mail-ben küldött, hamis kérdőíves felméréssel is próbálkoznak a csalók. 

 

Kérjük, mindig legyetek nagyon körültekintőek, amikor egy nyereményjátékon részt vesztek!

 

  • A Cinema City Magyarországnak egyetlen hivatalos Facebook oldala létezik, amelyet ezen a linken értek el: https://www.facebook.com/cinemacitymagyarorszag Bármi, ettől eltérő Facebook oldalt nem mi kezelünk.
  • Instagramon a @cinemacityhu néven találtok meg minket.
  • Legnagyobb promócióinkat mindig megtalálhatjátok a https://www.cinemacity.hu/ weboldalunkon is. 
  • Csak @cinemacity.hu végződésű e-mail-címről küldünk Nektek e-mailes megkeresést. E-mailben csak meglévő jegyfoglalással, jegyvásárlással kapcsolatban keresünk Titeket. Kérdőíves felmérést ilyen formában nem végzünk. Ne dőljetek be a hamis kérdőív felmérésnek, semmiképp NE kattintsatok ilyen hivatkozásra! Mindig győződjetek meg az e-mail feladójáról, hogy az mennyire hiteles! 
  • A csaló közösségi oldalaknál árulkodó lehet a kevés követőszám, a nyelvtanilag helytelen, magyartalanul, vagy akár részben angol nyelven megfogalmazott nyereményjátékra felhívó szöveg is. 
  • Játékaink során sosem keresünk fel Titeket privát Messenger üzenetben, de, ami a legfontosabb, sosem kérünk el Tőletek bizalmas bankkártya adatokat, banki jelszavakat egy nyereményjáték regisztrációja, vagy sorsolása során.
  • Ha szokatlan, gyanús linket kaptok privát üzenetben vagy e-mail-ben, NE kattintsatok rá! 
  • Kérjük, NE adjatok meg bizalmas, banki információkat, mert adathalászatról van szó! Amennyiben ezt mégis megtettétek, javasoljuk, hogy azonnal vegyétek fel a kapcsolatot a bankotokkal! 

A csaló oldalakat folyamatosan jelentjük a Meta és a hatóságok felé is.

 

Az alábbi linkeken tudjátok Ti is jelenteni a csaló Facebook oldalakat:
https://www.facebook.com/help/1770700349678682?helpref=faq_content
https://www.facebook.com/help/174210519303259?cms_platform=www&helpref=platform_switcher

 

Ha olyan weboldalt találtatok, amelyről azt feltételezitek, hogy más oldalnak adja ki magát, és megpróbálja kicsalni a felhasználók adatait, akkor az alábbi linken tudjátok azt jelenteni a Google felé is: https://safebrowsing.google.com/safebrowsing/report_phish/?hl=hu


Ezeken a linkeken további fontos tudnivalókat olvashattok az adathalászatról:
https://www.google.com/safebrowsing/static/faq.html#q1 
https://www.facebook.com/help/www/166863010078512

 

Ha úgy gondoljátok, ezek az információk hasznosak lehetnek mások számára is, akkor mindenképp osszátok meg ismerőseitekkel, hogy minél kevesebben legyenek adathalász csalók áldozatai!