Pályázatok iskolásoknak

A Cinema City mozihálózat a filmek forgalmazóival együttműködve rendszeresen ír ki iskolásoknak szóló izgalmas pályázatokat egy-egy filmhez kapcsolódóan. A pályázatok témáinak kiválasztása során igyekszünk figyelembe venni az iskolai tananyagot, így a feladatok akár a tanórák keretei között is elvégezhetőek. A beküldött munkákat oktatási, mérési és értékelési szakértő, vagy az adott terület szakértője bírálja el. A pályázatok nyertesei az egész osztálynak nyernek mozizási lehetőséget. Vágjatok bele!

 

Aktuális pályázataink:

 

Jetikölyök Pályázati kiírás

 

 

A Jetikölyök című filmben Yi, és a barátaik hosszú és kalandos utat tesznek meg, hogy segítsenek a jetikölyöknek hazajutni az otthonába. Útjuk során furcsábbnál furcsább, izgalmasabbnál izgalmasabb helyszíneken mennek keresztül.

Rajzolj egy kitalált térképet, ami az otthonodtól egy mesebeli helyre vezet!

Találj ki minél több varázslatos helyszínt, amit képekkel és rövid leírással mutass is be!

 

A feladat részletes leírásáért és további információért klikkelj a „Pályázati kiírás” gombra. 

Pályázatunkra elsősorban iskolás korú diákok és osztályaik munkáit várjuk!

 

Beküldési határidő: 2019. november 4. (24:00)

További információ és beküldési cím: jetikolyok@cinemacity.hu

 

 

Nyeremények:

1.-3. helyezett nyertes pályázó egész osztályával megtekintheti a Jetikölyök c. filmet a hozzájuk legközelebb eső Cinema City moziban.

 

 

 

 

Korábbi pályázataink eredményei: 

 

 

ALADDIN PÁLYÁZATI KIÍRÁS

 

 

Az Aladdin c. filmhez kapcsolódó pályázatunkra ismét számos pályázat érkezett. Ezúttal is nagy örömmel fogadtunk minden egyes munkát.

A beérkezett alkotások mind igényesen megalkotott, nagy odafigyelésről és gondos munkáról tanúskodó alkotások.
A szakértőnknek természetesen ismét nehéz feladat volt a három nyertes kiválasztása. Így egy különdíj átadása mellett is döntöttünk.

Részletes értékelés után az alábbi eredmények születtek.

 

A pályázat díjazottjai:

 

Pályázó neve

Iskola

Felkészítő tanár

Értékelés

5.a osztály

Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola, Csákvár

Csákány Melinda

Az osztály verséből sugárzik a diákok összetartozása. A versben a diákok kívánságai nem egyesével, hanem egymást átszőve jelennek meg, míg végül eljutnak egy olyan konklúzióig, ami a közösség egészére vonatkozik. A vers ügyesen játszik a humorral, miközben komoly és érett gondolatokat is megfogalmaz. Külön erénye, hogy a feladatba nem csak a filmet, hanem magát a moziélményt is beleszőtték. A mozi szeretete az illusztráción is megjelenik.

Medgyesi András, Forgács-Balajthy Hanna, Forgács-Balajthy Zalán, Ravadics Ákos

és Szöllösi Szófia

Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola, Budapest

Csókás Erika       

A vers egy teljes narratívába helyezi a három kívánságot. Először megismerjük a cselekmény alaphelyzetét, majd megjelenik a dzsinn és elhangzik a három kívánság, majd egy meglepő narrációs fordulattal a mű megkérdőjelezi az események valós mivoltát az álom toposzának behozatalával. A mű cselekménye ötletes, leírása részletes és könnyen érthető. Az illusztráció rendkívül ötletes - nem csupán kiemel egy pillanatot a cselekményből, hanem azt több képen keresztül vezetve elejétől a végéig újrateremti.

2.d osztály

Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola, Sopron

Fodróczy-Ávár Andrea

A versek kedvesek és ötletesek, különösen a részvevők fiatal korának tükrében. A kívánságok igen változatosak, az egyszerűbb tárgyaktól a világot szebbé varázsoló vágyakon át a gyermeki álmokig nyúlnak. Az illusztrációk attraktívak, mindegyikről tükröződik a lelkes munka. A projekt legnagyobb erénye az osztályban történt közös munka.

KÜLÖNDÍJ:
Kaszás Bianka

Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola, Kapuvár

Szabóné Rabi Erzsébet

A pályázó verse formailag és retorikailag mutat be megható tartalmat. A vers első fele klasszikus kontextusba helyezi a művet, a meséket mondó nagyszülő képét is beemelve tanúskodik a költő háttértudásáról. A kívánságok közé ügyesen beszúrja a filmek szeretetét, amivel megerősíti a pályázatban való részvétel egyik motivációját. A vers szerkezeti felépítését dicséri, hogy a végén egy meglepően érett gondolattal záródik. Az illusztráció klasszikus forma- és színvilágot követ, tartalma egyértelmű módon kötődik a megírt műhöz.

 

Minden pályázónak és felkészítő pedagógusaiknak köszönjük igényes és szép munkáját, reméljük máskor is megtisztelnek minket fáradozásukkal.

A nyerteseknek ezúton is gratulálunk, nyereményük azaz a mozizás lebonyolítása érdekében hamarosan megkeressük Őket.

 

A pályázaton résztvevőknek további eredményes tanulást és munkát, valamint izgalmas filmélményeket kívánnak

a Cinema City mozihálózat és a Fórum Hungary filmforgalmazó munkatársai.

 

A diótörő és a 3 birodalom pályázat

 

A diótörő és a három birodalom című filmhez kapcsolódó pályázatunkra csak úgy záporoztak a szellemesen és kreatívan elkészített játékok. Rendkívül nehéz feladatnak bizonyult nyertest választani, hiszen minden játékban ott rejlett valami, ami különlegessé és egyedivé varázsolta a tárgyat. Végül három osztály munkáját találtuk a legimpozánsabbnak, és különdíjban részesítettünk egy pályázót.

Pályázó neve

Iskola

Felkészítő tanár

Értékelés

Takács Nikolett, Sebők Csenge, Simon Lilien és Udvari Klára

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI, Zalaegerszeg

Némethné Balogh Ildikó

A pompás mesebeli várkastélyt a legegyszerűbb anyagok rendkívül kreatív és aprólékos felhasználásával készítették el az alkotók. A kastély kialakításának részletessége bámulatos, az egész eszköz lenyűgöző hatást kelt.

5. osztály

Radó Tibor Általános Iskola és EGYMI, Győr

Kern Olivér

Az alkotók által létrehozott könyv összbenyomása impozáns, az elmesélt történet kedves, a díszítések és a felhasznált anyagok esztétikusak, maga a könyv pedig messzemenőkig egyedi.

6.b és 7.b osztály

Kovács Mihály Általános Iskola, Abádszalók

Rocska Marianna és Sáfár Mária

Az alkotók olyan egyszerű tárgyakból, mint a tojástartó, a fapálcika vagy a gyufásdoboz, változatos és kreatív megoldásokkal egy miniatűr játszóteret hoztak létre. Mindezt egy szívmelengető történettel tették még átélhetőbbé.

Különdíj:

Kiss Liliána

Gróf Dégenfeld Imre Református Iskola, Baktalórántháza

Németh Sándorné Zsuzsanna

Az elkészített flippert az átalakítás helyett az alkotás kreativitása jellemzi, hiszen a felhasznált eszközök (faanyagok, szögek, gumicsíkok, rugó) az építés alapanyagai. A végeredmény ugyanakkor egy igen élvezetes szórakozást nyújtó játék lett.

Minden pályázónak és felkészítő pedagógusaiknak köszönjük igényes és szép munkáját, reméljük máskor is megtisztelnek minket fáradozásukkal.

 

A pályázaton résztvevőknek további eredményes tanulást és munkát, valamint izgalmas filmélményeket kívánnak

a Cinema City mozihálózat és a Fórum Hungary filmforgalmazó munkatársai.