Házirend

Hatályba lépés: 2023.03.01.

 

Általános rendelkezések

1. A mozi területére való belépéssel és/vagy a mozijegy lefoglalásával, megvásárlásával a mozilátogató tudomásul veszi és elfogadja a jelen Házirendben foglaltakat.

2. Jelen Házirend legalább egy példánya a mozi területén bárki által látható helyen kifüggesztésre kerül - kérjük, kérje kollégáink iránymutatását - illetve az aktuális házirend a www.cinemacity.hu weboldalon is megtalálható. A mozi fenntartja a jogot a jelen Házirend módosítására. A változásról és annak hatályba lépésének idejéről a www.cinemacity.hu oldal ad tájékoztatást.

3. Minden, a Házirendben nem tárgyalt jogi vonatkozással kapcsolatban a magyarországi törvényeket és a magyarországi hatóságok döntéseit tartjuk irányadónak.

4. A magyar törvényi jogszabályok a Magyarországra kerülő filmeket korhatár besorolás alá kötelezik. A mozi ajánlja, de nem kötelezheti a programban feltüntetett korhatárjelölések szem előtt tartását, különösen kiskorú nézőink esetében.

5. A látogatók teljes mértékben felelősséget vállalnak az általuk kísért gyermekekért, a gyermekek időbeni tájékoztatásáért a mozi Házirendjéről és annak betartásáért.

 6. Belépőjegyet minden látogatónk köteles váltani kortól, foglalkozástól és minden egyéb tényezőtől függetlenül (kicsi gyermekek, újságírók, rendőrök stb.).

7. A mozijegy az előadás kezdete előtt 30 perccel válik érvényessé, az előadás végével érvénytelenné.  A mozi területe és szolgáltatásai az érvényes mozijeggyel rendelkező vendégek számára vannak fenntartva.  A mozi területén érvényes mozijegy nélkül tartózkodókat a mozi személyzete a moziból eltávolíthatja.

8. A termekbe és a lobby-ba kizárólag az adott vetítésre érvényes mozijeggyel, legkorábban az előadás kezdete előtt 10 perccel lehet bemenni, amennyiben máshogy a mozi személyzete nem rendelkezik.

9. A látogatók a mozijegyükön feltüntetett sor és székszámnak megfelelő helyen kötelesek helyet foglalni, és jegyüket illetve blokkjukat az előadás végéig megőrizni.

Amennyiben valamilyen okból kifolyólag a látogató nem tudja elfoglalni a mozijegyén feltüntetett helyet, akkor kérje a mozi személyzetének segítségét, és kövesse a tőlük kapott eligazítást.

10. A mozitermekbe személyenként csak 1 csomag vihető be, melynek mérete nem haladhatja meg a 25cm x 25cm x 40cm-es méretet. Csomagmegőrzés a mozi területén nem vehető igénybe. A csomagot úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedő folyosók szabadon maradjanak.

 

 Szerzői jogok

11. A mozi összes termében szigorúan tilos a kép- és/vagy hangrögzítő eszközök használata (fényképezőgép, kamera, telefon, diktafon stb.) A mozitermekben a filmek képének és hangjának bárminemű rögzítése jogsértő, és büntető - illetve polgári jogi következményeket von maga után! Valamennyi program, design, szöveg, képi elrendezés, illusztráció, hang, videó, film, műalkotás szerzői jog alatt áll, ennek rögzítése, másolása, módosítása a tulajdonos írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos. Fotó készítése a mozi személyzetéről írásbeli hozzájárulásuk nélkül szigorúan tilos. Fotó készíthető a mozitermeken kívül, fényképezőkép ikonnal ellátott promóciós felületek előtt, amennyiben a fotón a mozi területe és a mozi személyzete nem látszik.

12. A moziban a Magyarországon hatályos, a szerzői jogokra vonatkozó törvényeket megsértő látogatókat a mozi személyzete a mozi területéről eltávolítja, ellenük a mozi rendőrségi feljelentést tesz.

 

Moziműsor

13. A mozi a mindenkori aktuális heti moziműsort a www.cinemacity.hu oldalon közli.

A nem a mozi tulajdonában lévő, vagy nem a mozi által megrendelt médiafelületen közölt műsor helyességéért, vagy nem a mozitól származó bármilyen esetlegesen valótlan, pontatlan vagy téves információk által okozott kellemetlenségért vagy kárért a mozi nem vállal felelősséget.

14. A feltüntetett kezdési időpont nem a film kezdési időpontját jelenti, mert a mozi a filmek előtt reklámokat, előzeteseket vetít.

15. A mozi a műsorváltoztatás jogát fenntartja.

16. A műsorváltozásról a mozi legkésőbb a változással érintett előadás kezdetéig ad ki tájékoztatást.

 

Jegyfoglalás

17. Az előre lefoglalt jegyek átvételének lehetőségét a mozi az előadás kezdete előtt 30 percig biztosítja, ezt követően a jegyek jegyfoglalási rendszerünkön keresztül felszabadításra kerülhetnek. VIP mozijegy foglalásra nincs lehetőség (Cinema City Aréna, Cinema City Mammut Budapest). Nyitva tartás szerinti első előadás esetén a lefoglalt jegyek átvételének lehetősége az előadás kezdete előtt 15 perc. Felhívjuk a figyelmet, hogy a pénztáraknál sorok alakulhatnak ki, mely a várakozási időt meghosszabíthatja, így javasoljuk az időbeni érkezést annak érdekében, hogy a határidőben át nem vett jegyek felszabadításából eredő esetleges kellemetlenségek elkerülhetőek legyenek. Az időben át nem vett jegyekért a mozi felelősséget nem vállal.

A mozi fenntartja a jogot, hogy az online jegyfoglalás lehetőségét bizonyos termekre, előadásokra korlátozza vagy megszüntesse.

18. A lefoglalt jegyeket soron kívül kiadni nem áll módunkban.

19. A foglalásokat a mozi műsorváltozás/teremcsere/egyéb okok esetén átteheti, átfoglalhatja. A változásról a mozi igyekszik tájékoztatni a vendégeket a film kezdetéig, amennyiben foglaláskor a vendég valós adatokkal regisztrált.

20. A mozi fenntartja a jogot, hogy bizonyos foglalásokat töröljön, módosítson amennyiben:

a. szándékos károkozás feltételezhető: szándékos károkozás esetén a mozi rendőrségi feljelentést tesz

b. a vendég foglaláskor nem valós adatokkal regisztrál

c. technikai probléma, teremcsere, egyéb esetben
d. nem megfelelő foglalás esetén.

 

Jegyvásárlás

21. Mozijegy vásárlásra SZEMÉLYESEN a mozi jegypénztáraiban van lehetőség. A pénztártól való távozás után a kiadott, esetlegesen nem megfelelő időpontra, dátumra, filmre kapott jeggyel, a fizetett vagy visszakapott összegekkel kapcsolatban reklamációt elfogadni nem áll módunkban. 

ONLINE jegyvásárlás a www.cinemacity.hu weboldalról és a Cinema City Magyarország hivatalos mobilapplikációjáról elérhető, illetve a kiválasztott mozik pénztára mellett kihelyezett ATM berendezéseken keresztül történhet.

A fizetés előtt javasolt ellenőrizni az alábbi paramétereket: mozi, dátum, időpont, előadás, jegytípus. Az online vásárlást követően ellenőrizni szükséges a mozi által küldött visszaigazoló e-mail adatait és csatolmányait. Amennyiben a vendég a fent említett csatolmány(oka)t nem kapta meg vagy az adatok nem egyeznek, úgy ügyfélszolgálatunkkal léphet kapcsolatba: +36  80 800 800; +36 1 999 6161. Ügyfélszolgálatunk kizárólag hívószám kijelzéssel hívható.


Az egyéb, nem a mozitól vásárolt jegyekért a mozi felelősséget nem vállal.

 

22. A mozi műsorváltozás/teremcsere/egyéb okok esetén a már megvásárolt jegyeket átteheti. A mozi nem garantálja, ugyanakkor minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a már megvásárolt jegyet a korábbi vásárlásnak megfelelő sor - és szék számra tegye át figyelembe véve a terem adottságait.

Amennyiben az új teremszám, sor- és székszám a vendég számára bizonyos oknál fogva nem megfelelő, további tájékoztatást a mozi személyzetétől kérhet.

23. A mozi fenntartja magának a jogot, hogy bizonyos előadásokra ”szabadjegyet” ne váltson be.

24. A pénztáraknál pénzt váltani nem áll módunkban.

 

Jegyár, Kedvezmények

25. Jegyárakról személyesen a választott mozi pénztárában, telefonon az ügyfélszolgálaton keresztül, vagy a www.cinemacity.hu -n, a választott mozi oldalán tájékozódhat. Ügyfélszolgálatunk kizárólag hívószám kijelzéssel hívható.

26. Kedvezményeket csak a jogosultság igazolása esetén áll módunkban biztosítani. A kedvezményekre jogosító igazolványokról bővebb információt itt talál: 1. sz. melléklet: Kedvezményre jogosító igazolványok Egy jogosultságot igazoló irattal csak egy kedvezményes jegy vásárolható. Utólag, a személyes vagy online vásárlást követően, a megvásárolt jegyet kedvezményes jegyre módosítani még az igazolvány bemutatása esetén sincs mód!


 

 Büfé termékek

27. A mozi területére csak a moziban vásárolt termék (büfében vagy a kávézóban vásárolt termékek) bevitelére van mód, máshol vásárolt élelmiszert, italt a látogatók nem hozhatnak be magukkal a mozi termeibe. 

28. A moziban megvásárolható, de nem a moziban előállított termékek esetében a mozi kizárólag az azokra vonatkozó forgalmazási szabályok betartásáért felelős.

29. Ez egy ellenőrző pont a Házirendben. Ha már idáig eljutottál igazán boldoggá tettél minket! :)

30. Elmaradt előadás illetve törölt (sztornózott) mozijegy esetén a megvásárolt büfé illetve a kávézó termékeinek árát visszatéríteni nem áll módunkban.

31. Amennyiben büfé termékekkel kapcsolatban bármilyen kifogás merülne fel, a panasszal legkésőbb az előadás végén a büfé nyitvatartásáig személyesen fordulhatnak a mozi személyzetéhez - a kifogásolt termék, és a vásárlást igazoló nyugta egyidejű leadása mellett- annak érdekében, hogy a panasz megalapozottságáról a termék bevizsgálást követően meggyőződhessünk, ellenkező esetben a panasz elutasításra kerül.

 

Mozijegy törlése

32. Pénztárban történő SZEMÉLYES jegyvásárlás esetén legkésőbb az előadás napján filmkezdés előtt 1 órával váltható vissza a jegy blokk vagy számla ellenében az adott mozipénztárban ahová az előadás szól, nyitvatartási időn belül.

ONLINE vásárlás esetén a mozijegy legkésőbb az előadás kezdete előtt 3 órával töröltethető, kizárólag telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül. Online vásárlás esetében, amennyiben a mozijegy a Cinema City hivatalos mobilapplikációján keresztül lett megvásárolva, a mozijegyet az applikáció regisztrált felhasználója a fiókján belül, a Jegytörlés kérelmezése menüpontra kattintva legkésőbb az előadás kezdete előtt 3 órával töröltetheti. Online vásárolt jegy törlése esetén a vásárolt összeg 14 napon belül kerül visszatérítésre, amely szolgáltatás díja a visszatérítendő összegből levonásra kerül. Az aktuális törlési díj mértéke az Online vásárlási feltételekben olvasható, vagy érdeklődjön Ügyfélszolgálatunknál. Ügyfélszolgálatunk kizárólag hívószám kijelzéssel hívható.

Online mozijegy törlése esetén kizárólag a teljes tranzakció törlésére van mód, rész törlésre  - azaz egy tranzakción belül vásárolt több mozijegyből kiválasztott mozijegyeket törölni - nincs lehetőség.

A törlés határidejénél az adott mozi illetve a telefonos Ügyfélszolgálat nyitvatartási idejét figyelembe kell venni. A mozik általános nyitvatartásáról a cinemacity.hu oldalon tájékozódhat.

Online jegyvásárláskor az alábbi esetekben nem áll módunkban törölni a jegyet, illetve a jegy árát visszatéríteni:

a. Ha a jegyet a film kezdete előtt kevesebb, mint 3 órával vásárolták.

b. Ha a vásárolt jegy nem kerül felhasználásra.

c. Ha a vendég vásárláskor helytelen, hiányos adatokat szolgáltat ügyfélszolgálatunk részére.

Vásárlással kapcsolatos reklamációt kizárólag a film kezdetéig áll módunkban elfogadni!

 

Elmaradt, félbeszakadt előadás

33. Amennyiben az előadás félbe szakad, vagy elmarad (technikai hiba, áramszünet, bombariadó, különböző természeti csapások, vis mayor, stb.) a mozi igyekszik tájékoztatni látogatóit a lehetőségeikről. Ha a mozi más tájékoztatást nem ad, az előadást követően, az előadásokra szóló jegy felmutatása ellenében, úgynevezett Kompenzációs Szabadjegyet (emergency ticket) bocsát ki. A Kompenzációs Szabadjegy igénylésének és beváltásának határideje az elmaradt vagy félbeszakadt előadás napját követő 90 nap. Jogosultak kizárólag azok, akik érvényes mozijeggyel rendelkeznek az érintett előadásokra, melyet tetszőleges - az eredeti jegynek megfelelő típusú - előadásra szóló mozijegyre válthat az adott mozi pénztárában, a Kompenzációs Szabadjegyen feltüntetett beváltási határidő lejártáig.

34. Amennyiben a film vetítése közben jelentkezne technikai probléma, kérjük azt a hiba észlelését követően haladéktalanul, még a filmvetítés alatt jelezze a mozi személyzetének annak érdekében, hogy a hibát mihamarabb elháríthassuk. A film vetítési minőségére (hang vagy képhibára) vagy más nézők viselkedésére vonatkozó panaszok miatti jegyár visszaigénylésre csak az előadás ideje alatt van lehetőség. A film vége után felmerülő ilyen panaszokat a mozi elutasíthatja.

35. Amennyiben a filmek késéssel kezdődnek, elmaradnak vagy egyéb technikai hibákból adódó csúszások keletkeznek a vendégek kártalanítása, járulékos (pl.: parkolás, utazás) költségeinek megtérítse nem áll módunkban.

 

A mozi magánterület

36. A mozi magánterület, így a mozi fenntartja a jogot, hogy bizonyos személyeket saját belátása szerint a területére ne engedjen be, vagy bármikor onnan kizárhasson.

37. A mozi tulajdonát rongáló, eltulajdonító vagy érvényes jeggyel nem rendelkező személyek ellen a mozi – a kárértéktől függetlenül - rendőrségi feljelentést tesz.

38. A vendég jelen Házirenddel elfogadja, hogy a mozi bútorzatát és mosdóit rendeltetésszerűen használja. Rendeltetésszerű használat bútorzat esetén: a kanapékon, termek székeiben a vendég számára kényelmes ülés. Feküdni és lábat feltenni szigorúan tilos!

Rendeltetésszerű használat mosdók esetén: a mosdókban kizárólag kéz-és arcmosásra van lehetőség.

Rongálás, higiéniai szempontból nem megfelelő és más vendégeket zavaró magatartás esetén a mozi személyzete a vendéget a moziból eltávolíthatja, illetőleg kötelezheti a rongálási érték megtérítésére.    

39. A moziban, de a vendégek elől elzárt területeken kizárólag a mozi személyzete tartózkodhat, kivéve a menekülési útvonalakat, kizárólag vészhelyzet (pl. tűz) esetén. Illetéktelen behatolók ellen a mozi birtokháborításért és magánterület megsértéséért eljárását indít.

  

Vendégek védelme

40. A mozi területére a közbiztonságra veszélyes és/vagy a többi látogató szórakozását és komfortérzetét zavaró tárgyat bevinni tilos. A mozi fenntartja magának a jogot, hogy adott szituációtól függően döntse el, mely tárgyak tartoznak ebbe a körbe.

41. A mozi területéről a rendbontó, a többi látogató szórakozását bármilyen módon zavaró (pl. mobiltelefon használata az előadások alatt) látogatókat a mozi személyzetének jogában áll eltávolítani. Ebben az esetben a jegy árát nem köteles a mozi megtéríteni.

42. 18 éven aluliakat alkohol tartalmú termékkel nem szolgálunk ki.

43. A mozitermekben tilos álarcok és fegyverutánzatok viselése. Továbbá tilos olyan öltözék viselése, amely más nézőkben félelmet kelt.

 

Biztonsági intézkedések

44. A mozi területe biztonsági kamerarendszerrel van ellátva, melynek képét a mozi megőrizheti és rögzítheti. Ezen felvételeket a mozi saját tulajdona védelmében, károkozás igazolására felhasználhatja, magánszemélynek kiadni, illetve megmutatni viszont csak hatósági eljárás keretén belül hivatalos szerv felszólításának eleget téve köteles.

45. A mozi egész területén tilos a dohányzás (cigaretta, elektromos cigaretta, pipa) és a nyílt láng használata. Mozi területére tűzveszélyes anyagot bevinni szigorúan tilos.

 

A mozi felelősségének kizárása

46. A mozi területére kihelyezett promóciós anyagokon, filmekben, előzetesekben és reklámokban elhangzó és látható tartalomért a mozi nem vállal felelősséget, az ebből eredendő kárt vagy veszteséget nem térít meg.

47. A mozi területére bevitt értéktárgyakért, illetőleg az elveszett, elhagyott értékekért a mozi felelősséget nem vállal.

48. A mozilátogatót egy másik mozilátogató miatt ért bármilyen kárért vagy sérelemért a mozi felelősséget nem vállal.

49. A nem a mozi által üzemeltetett technikai berendezésekért (pl. fűtő-, hűtőberendezésért, parkolórendszerért) a mozi felelősséget nem vállal.

50. A mozi területén kívül eső területekért és azok tisztaságáért a mozi felelősséget nem vállal.

51. A moziteremben biztosított korlátozott fényviszonyok miatt az alapos takarítás ellenére kérjük, ellenőrizzék az üléseket ülőhelyeik elfoglalását megelőzően, és amennyiben állapotukkal kapcsolatosan bármilyen kifogásuk merülne fel, haladéktalanul jelezzék azt a mozi személyzetének, ellenkező esetben a ruházatban keletkezett károkat nem áll módunkban megtéríteni.

 

Parkolás

52. A mozi vendégei számára a mozipénztárban 3 óra parkolási kedvezmény vehető igénybe a pláza parkolójában váltott parkolójegyre, amely kedvezmény a parkolóházba való beállás időpontjától indul. A parkolókártya az előadás kezdete előtt a jegypénztárban érvényesíthető (egy parkolókártyával a kedvezmény csak egyszer vehető igénybe, abban az esetben is, ha a látogató esetleg hosszabb vagy több filmet tekint meg egymás után, figyelembe véve a filmek előtt vetített reklámok és előzetesek időtartamát is). Technikai probléma esetén (parkolóautomata, parkolás SMS-ben) azt a parkolóház üzemeltetéséért felelős személyeknek szükséges jelezni a helyszínen.

 

Állatok a moziban

53. Kutyát, illetve egyéb állatot a mozi területére behozni tilos. Kivételt képez a segítő kutya.

 

Panaszfórum

54. Probléma vagy panasz esetén javasolt azt azonnal szóban a helyszínen jelezni a mozi személyzetének. Szóbeli panaszával telefonon is megkereshet minket a: +36 80 800 800-as számon, az ügyfélszolgálat nyitvatartási idejében. Ügyfélszolgálatunk kizárólag hívószám kijelzéssel hívható.

55. Panasz esetén észrevételét írásban is megteheti

  • a Vásárlók könyvében az adott moziban, ahol a problémát tapasztalta, vagy
  • az I. T. Magyar Cinema Kft. Vezérigazgatóságára küldött levélben postai úton: 1132 Budapest, Váci út 22-24.

Az egyéb eltérő módokon bejelentett panaszt nem áll módunkban kivizsgálni és elbírálni. A büfétermékekkel kapcsolatos panaszra jelen Házirend  31. pontjában foglalt speciális rendelkezések vonatkoznak.

A mozi a panaszkezelés során a mozijegyet és blokkot kérheti, így írásban vagy a helyszínen szóban illetve telefonon bejelentett panasz esetében is szükséges azokat megőrizni a panasz elbírálásáig. Az illetékes felügyeleti szerv: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/

56. Panasz esetén a nem valós adatok folytán kézbesítetlen válaszokért a mozi felelősséget nem vállal.

 

1. sz. melléklet: Kedvezményre jogosító igazolványok

2. sz. melléklet: Ajándékjegyek vásárlási és felhasználási feltételei