Adatvédelmi Szabályzat

CINEMA CITY HUNGARY

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

Utolsó aktualizálás 2022. 07. 05-én

 

Tiszteletben tartjuk a www.cinemacity.hu és a Cinema City iOS és Android rendszerre kiadott mobilapplikáció (a továbbiakban: „Weboldal”) minden látogatójának és az ott regisztrálóknak, valamint mindenkinek a magánéletét, aki a Weboldalról, a mozikban illetve az ügyfélszolgálatainkon keresztül elérhető szolgáltatásainkat (a továbbiakban: a mi „Szolgáltatásaink”) igénybe veszi, és elkötelezettek vagyunk a biztonságos online élmény biztosítása iránt.

I. A JELEN SZABÁLYZAT CÉLJA

A jelen adatvédelmi szabályzatban (a továbbiakban: „Adatvédelmi Szabályzat") világossá tesszük a hozzáállásunkat azokhoz a személyes adatokhoz, amelyeket esetleg Öntől szereztünk Önre vonatkozóan, továbbá azokat a célokat és azt a jogalapot, amelyek alapján az Ön személyes adatait kezeljük. A jelen Adatvédelmi Szabályzat meghatározza a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos jogait is.

A jelen Adatvédelmi Szabályzat tájékoztatja Önt az általunk kezelt személyes adatai jellegéről, és arról, hogyan kérheti, hogy ezeket az adatokat töröljük, aktualizáljuk, továbbítsuk és hozzáférést biztosítunk azokhoz.

A jelen Adatvédelmi Szabályzat célja, hogy segítsen Önnek, hogy minden szükséges információ birtokában dönthessen a Weboldal és Szolgáltatásaink használatakor. Kérjük, szánjon egy percet a jelen Szabályzat elolvasására és megértésére! Kérjük, vegye figyelembe, hogy a jelen Szabályzatot a Szolgáltatásainkra vonatkozó Előírásainkkal együtt kell olvasni!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen Adatvédelmi Szabályzat csak az általunk megszerzett személyes adatainak felhasználására vonatkozik, de nem vonatkozik az Ön harmadik felekkel folytatott kommunikációja során gyűjtött személyes adataira!

A jelen Adatvédelmi Szabályzat időről időre változhat, ezért kérjük, rendszeresen ellenőrizze! További részletekért kérjük, tekintse meg jelen Adatvédelmi Szabályzat módosításait alább.

Vissza a tetejére

II. KIK VAGYUNK ÉS MIT CSINÁLUNK?

A Weboldalt és a Szolgáltatásainkat az I.T. Magyar Cinema Kft. működteti (a továbbiakban: „mi”).

Mi vagyunk a Weboldalunk és Szolgáltatásaink igénybevételével kapcsolatban általunk szerzett személyes adatainak az adatkezelői.

Az I.T. Magyar Cinema Kft., egy Magyarországon bejegyzett társaság, amelynek bejegyzett székhelye: 1132 Budapest, Váci út 22-24. I. em., adószám: 12294910-2-44, cégjegyzékszám: 01-09-663792, nyilvántartja a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága.

Vissza a tetejére

III. HOGYAN TUDJA FELVENNI VELÜNK A KAPCSOLATOT?

Ha bármilyen kérdése van a jelen Adatvédelmi Szabályzattal kapcsolatban, vagy érvényesíteni kívánja a jelen Adatvédelmi Szabályzatban meghatározott jogait, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba:

  • küldjön e-mailt a [email protected] címre vagy
  • írjon levelet a 1132 Budapest, Váci út 22-24. I. em. postacímre!

Felhívjuk figyelmét, hogy a [email protected] e-mail csak az Ön általi adatkérésre szolgál, és nem tartozik a rendeltetésébe bármely más kérdéssel (különösen a foglalás törlésére vonatkozó kérések vagy a moziban tapasztalt élményekkel kapcsolatos panaszok) kapcsolatos megkeresés!

Tájékoztatjuk, hogy ha rendelkezik e-mail-fiókkal, a személyes adatok védelmével kapcsolatos minden levelezést elektronikusan (e-mailben) kezelünk. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy dokumentáltan és gyorsan kommunikáljunk Önnel.

Vissza a tetejére

IV. MILYEN SZEMÉLYES ADATOKAT GYŰJTÜNK ÉS MIRE HASZNÁLJUK AZOKAT?

Az Ön személyes adatait az alábbi forrásokból gyűjtjük:

  • Közvetlenül Öntől, akár személyesen (a mozikban vagy másképp) akár Weboldalunkon, közösségi oldalainkon, vagy ha kapcsolatba lép velünk, vagy ha valaki az Ön nevében kapcsolatba lép velünk;
  • Automatizált technológiákkal, például sütik, szerver naplók és más hasonló technológiák révén;
  • Mozijainkban és a mozik parkolójában – releváns helyeken – elhelyezett biztonsági kamerák vagy más rögzítési módszerek használata révén;
  • Csoportunkhoz tartozó vállalatoktól és harmadik fél szolgáltatóktól, amikor számunkra nyújtanak szolgáltatást annak kapcsán, hogy Ön a Weboldalunkat és Szolgáltatásainkat használja. Ld. VII. pont ‘Kivel osztjuk meg az Ön személyes adatait?’, ahol többet is megtudhat ezekről a csoportunkhoz tartozó vállalatokról és a harmadik fél szolgáltatókról;
  • Közösségi média platformok (például a Facebook, a Youtube, a TikTok és az Instagram) szolgáltatói, amikor Ön a közösségi médián keresztül osztja meg tartalmainkat, a Facebook-on való kedveléssel, az Instagrammal/Youtubeon való követésünkkel;
  • A továbbiakat az alábbi ’Milyen személyes adatokat gyűjtünk és mire használjuk azokat?’ című IV. pontban magyarázzuk el.

Ha közösségimédia-platformokon vagy azonnali üzenetküldőkön (például Facebookon, Instagramon) keresztül lép kapcsolatba velünk, ne adjon meg semmilyen személyes információt Önről vagy más személyekről az üzeneteiben! Ha szükséges, hogy a megkeresése személyes adatokat tartalmazzon, küldje el nekünk a hivatalosan megadott elérhetőségeken vagy az online elérhető kapcsolatfelvételi űrlapon.

Kérjük, ne feledje, hogy a lehető legkevesebb adatot adja meg, tehát adatközlése csak a kapcsolatfelvételhez vagy azonosításhoz szükséges adatokat foglalja magában!

Ha egyes helyeken (mozitermekben) éjjellátó kamerát használunk, akkor ezt azért tesszük, hogy megakadályozzuk a mozikban bemutatott filmek jogosulatlan rögzítésére irányuló kísérleteket. Éjjellátó kamerák használatakor nem kezeljük az Ön személyes adatait. Az éjjellátó készülék csak a potenciális videórögzítő által kibocsátott fényt érzékeli. Az anyagot csak a bizonyítékok megőrzése érdekében rögzítjük, és csak jogellenes rögzítés gyanúja esetén.

Elsődleges célunk az Ön személyes adatainak gyűjtésével, hogy: (i) a személyazonosságát és életkorát ellenőrizzük; (ii) Szolgáltatásokat nyújtsunk Önnek, és a Weboldalon vagy a mozikban tett kéréseit teljesítsük; (iii) segítsen nekünk termékeink és szolgáltatásaink jobbításában, valamint új termékek és szolgáltatások kifejlesztésében és forgalmazásában; (iv) érdeklődéseit vagy esetleges vitás kérdéseit kivizsgáljuk illetve rendezzük; (v) minden alkalmazandó törvénynek, bírósági végzésnek, egyéb bírósági eljárásoknak vagy valamely szabályozó hatóság követelményeinek megfeleljünk; (vi) az Önnel kötött megállapodásainkat érvényesítsük; (vii) jogainkat, tulajdonunkat vagy biztonságunkat, továbbá harmadik felek jogait, tulajdonát és biztonságát védjük, beleértve egyéb ügyfeleinket, a Weboldalunk felhasználóit és a mozik más ügyfeleit és felhasználóit is; (viii) támogatást nyújtsunk Szolgáltatásaink nyújtásához; és (ix) a törvény által egyébként előírt vagy lehetővé tett módon használjuk az Ön személyes adatait. Így különösen a következő célok érdekében kezeljük az Ön személyes adatait:

Vissza a tetejére

4.1. TERMÉKEKRE ÉS SZOLGÁLTATÁSOKRA VONATKOZÓ MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA

A Weboldal és/vagy a Szolgáltatásaink használata során Ön által önként megadott személyes adatokat gyűjtjük és tároljuk. A számunkra megadott kapcsolattartási és fizetési adatokat arra használjuk, hogy termékek és szolgáltatások nyújtására vonatkozóan a Weboldalunkról vagy a mozikban leadott megrendeléseket teljesíthessük. A kapcsolattartási adatokat felhasználva elküldjük Önnek az ezen megrendelésekre vonatkozó, szolgáltatáshoz kapcsolódó kommunikációkat. Ezen értesítések közé tartoznak az alábbiak: a termékek és szolgáltatások Ön által történt megvásárlása, fiókregisztráció nálunk, az Ön részvétele harmadik fél partnereink eseményein vagy általunk rendezett eseményeken, az applikációnk használata, az Ön iskolai csoportos foglalásai, a mozik saját rendezvényeire való kibérlése és a visszaküldések és visszatérítések feldolgozása.

Például:

  • Mozijegy foglalások, egyéb online vásárlások és iskolai csoportok foglalásaira szolgáló ügyfélszolgálati hívásközpont.

Ha jegyeket szeretne vásárolni vagy foglalni a Weboldalunkon, akkor ismernünk kell az Ön nevét és e-mail-címét, és elkérhetjük az Ön telefonszámát.  Erre az információra akkor is szükségünk lehet, ha más dolgokat vásárol a Weboldalunkon keresztül. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetési kártya adatait mindig a kiválasztott fizetési szolgáltatónak adja meg (pl. PayU)! Ha SMS-ben szeretne foglalási visszaigazolást kapni, meg kell adnia nekünk mobiltelefonszámát. Megadhatja mobiltelefonszámát, hogy könnyebben tudjunk kapcsolatba lépni Önnel sürgős esetekben (pl. előadás lemondása, elveszett tárgyak), vagy bármely más, a foglalásával vagy az Ön által igénybe vett szolgáltatással kapcsolatos kapcsolatfelvétel céljából.

Például ha iskolai csoportjának szeretne foglalni a Csoportos Foglalási Irodánkon keresztül, szükségünk lesz az iskola nevére, több osztályára, az Ön/gondviselő teljes nevére, valamint az Ön/ gondviselő telefonszámára és e-mail-címére.

Amennyiben Ön valamelyik kedvezményes jegyünket kéri, mint például a diák, vagy nyugdíjas jegy, adott esetben kérhetjük Öntől, hogy életkorát igazoló, vagy más erre alkalmas igazolványát bemutassa és előfordulhat, hogy a bemutatott igazolvány számát kezeljük. Amennyiben bemutatja igazolványát a kedvezményes jeggyel kapcsolatos kérése esetén,  ezt csak arra használjuk, hogy a kérését érvényesítsük és hogy biztosítsuk, hogy Ön az adott jegy igénylési feltételeinek megfelel. Amennyiben beszkenneljük az Ön igazolványszámát, azt annak érdekében tesszük, hogy biztosítsuk, hogy az igazolványt nem használják fel több alkalommal, egymást átfedő időpontokban történő jegyvásárlásra. Az igazolványról más személyes adatot az ellenőrzéssel összefüggésben nem tárolunk, vagy kezelünk más módon, ezért az igazolvány számát nem tudjuk az Ön vagy más természetes személy azonosítására használni. Az Ön igazolványszámát a rendszerükből a szokásos üzleti gyakorlatunknak megfelelően töröljük (általában egy hónapon belül).

Ha Weboldalainkon az „Ajándékjegyek” részen kíván vásárolni, szükségünk van utónevére, vezetéknevére és fizetési kártyaadataira (de vegye figyelembe, hogy a fizetési kártya adatait mindig a kiválasztott fizetési szolgáltatónak (pl. payU) adja meg), e-mail-címére. Ha az ajándékjegyet közvetlenül az ajándék címzettjének kívánja elküldeni, akkor meg kell adnia a megajándékozott utó- és vezetéknevét, valamint e-mail-címét.

Mindig megjelöljük, hogy mely adatokat kell tudnunk (szükség szerint), és mely adatok azok, amelyek megadása nem kötelező, de céljaink eléréséhez megfelelő. Ezeket az információkat arra használjuk, hogy rendeléseit feldolgozzuk és teljesítsük, a foglaláshoz vagy vásárláshoz kapcsolódóan a szolgáltatást érintő emailt küldjünk Önnek, valamint kérésre szöveges üzeneteket küldjünk a foglalás vagy vásárlás véglegesítéséhez. Az általunk gyűjtött adatokat arra is felhasználhatjuk, hogy a mozilátogatását követően a szolgáltatással kapcsolatos kommunikációt küldjünk Önnek.

Fizetési módok

A Weboldalainkon található termékekért és szolgáltatásokért fizethet hitel-/betéti kártyával, online fizetési számlával (például PayPal), online banki átutalással (például Fast Pay), Masterpass-szal vagy ajándékkártyával/e-kóddal vagy utalvánnyal.

Abban az esetben, ha úgy dönt, hogy PayPal vagy más online fizetési platformon (PayU) fizet, ahol fiókot hozott létre, előfordulhat, hogy tőlük megkapjuk az Ön utó- és vezetéknevére valamint e-mail-címére vonatkozó információkat az online űrlap kitöltéséhez amikor foglal a Weboldalon.

Ha úgy dönt, hogy a vásárlásait a Weboldalunkon hitelkártyával vagy betéti kártyával fizeti, felhívjuk figyelmét, hogy amikor megadja a fizetési kártya adatait - mindig a kiválasztott fizetési szolgáltatónak (pl. PayU) -, ezeket a kifizetéseket helyettünk a Cinema City helyett fizetési szolgáltatónk dolgozza fel. A fizetéshez való továbblépésére kattintva Ön megérti és elfogadja, hogy: (i) lehet, hogy elhagyja webhelyünket, és átkerülhet a fizetési szolgáltató webhelyére (ii) a fizetési szolgáltató webhelyén megadott személyes adatokra a fizetési szolgáltató adatvédelmi szabályzata vonatkozik. A fizetési adatai egy részéről, például az Ön nevéről, e-mail-címéről és a bankkártyája számának néhány számjegyéről mi is kaphatunk információt a fizetési adatfeldolgozónktól.  Ezeket arra használjuk, hogy segítségükkel össze tudjuk kötni az Ön fizetését a Weboldalunkon elhelyezett foglalásával, továbbá akkor is felhasználhatjuk, ha visszatérítést nyújtunk az Ön számára.

Azt is kérheti, hogy fizetési szolgáltatóink biztonságosan tárolják fizetési kártyaadatait, akik a fizetéseket feldolgozzák, és a nevünkben megőrzik az összes hitel- és betéti kártyaadatot, hogy felgyorsítsák az online foglalási folyamatot.

Mi a jogalapunk?

Az Ön személyes adataira amiatt van szükségünk, hogy bármilyen Önnel kötött szerződés - például jegy vagy ajándékjegy vásárlása céljából közöttünk létrejött szerződés - szerint kötelezettségeink teljesítéséhez és jogaink gyakorlásához használjuk fel azokat.  Jogos érdekünk is fennáll arra vonatkozóan, hogy a megajándékozott személyek személyes adatait felhasználjuk arra, hogy a számukra megvásárolt ajándékjegyeket a rendelkezésükre bocsáthassuk. Jogos érdekünk, hogy az Ön igazolványszámát arra használjuk, hogy vásárlóinknak a megfelelő jegyet állítsuk ki és megvédjük üzletünket a csalástól és más jogellenes tevékenységektől.

 4.2. A termékeinket és szolgáltatásainkat igénybe vevők életkorának ellenőrzése

Szeretettel várjuk a gyerekeket és fiatalokat mozijainkban. Azonban a Weboldalainkon elérhető egyes Szolgáltatásaink és funkciók (beleértve bizonyos filmekhez való hozzáférést, online fiók regisztrációját és használatát) igénybevétele korhatárhoz kötött. Ezeket a korhatárokat a szolgáltatásaink itt található feltételei tartalmazzák. Korlátozottan cselekvőképes személyek (14 és 18 év közöttiek) a szülő vagy a törvényes képviselő által a szerződés megkötéséhez, nyilatkozattételhez és hozzájárulás megadásához adott beleegyezésével vehetik igénybe a Szolgáltatásokat (ez az ilyen cselekmények elvégzéséhez szükséges hozzájárulás, és azt kérésre írásban át kell adni a Cinema City részére). Egyes Szolgáltatásainkat csak cselekvőképes vagy 16. életévét betöltött, korlátozottan cselekvőképes személyek vehetik igénybe (azzal a feltétellel, hogy az ilyen személy a szülő vagy a törvényes képviselőnek a szerződés megkötéséhez szükséges cselekmények megtételéhez és nyilatkozatok és hozzájárulások megadásához adott hozzájárulásával jár el) - az adott szolgáltatás vonatkozó feltételeinek megfelelően.

14 éven aluli gyermekek nem használhatják a szolgáltatásokat.

Ez azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy meg kell kérnünk születési dátumának megadására, és ha termékeinket vagy szolgáltatásainkat Ön fiatalkorú nevében, szülőként vagy törvényes képviselőként vásárolja meg, a fiatalkorú születési dátumának megadására.

Mi a jogalapunk?

Amennyiben az Ön személyes adatait arra használjuk, hogy ellenőrizzük, hogy Ön vagy a Szolgáltatásainkat igénybe vevő személy megfelel-e az általunk meghatározott korhatároknak, vagy a vonatkozó törvényi rendelkezések által meghatározott cselekvőképesség igazolására, akkor ez a mi jogos érdekünk. Ha születési dátumát használjuk arra, hogy megakadályozzuk, hogy korhatáros filmekhez férhessen hozzá, vagy alkoholt vásároljon, ezt azért tesszük, mert ez szükséges a ránk háruló jogi kötelezettségek teljesítéséhez. Szintén jogos érdekünk, hogy ellenőrizzük személyi igazolványát, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy jogszerűen vásárolhat alkoholt, ellenőrizzük, hogy jogosult-e az Ön által kért kedvezményes árra vagy ingyenes jegyre, és biztosítsuk, hogy az ilyen típusú kedvezményeket tisztességesen használják fel, valamint, hogy észleljük és megelőzzük a csalásokat.

Szolgáltatásaink igénybevételekor az Ön adatainak kezelése a szerződés teljesítése érdekében is szükséges, vagy annak érdekében, hogy az Ön kérésére a szerződéskötést megelőzően lépéseket tegyünk, ami újabb jogalapot ad számunkra az Ön adatainak kezelésére.

4.3 Online fiók

Ha regisztrál és létrehoz egy online fiókot Weboldalainkon, elkérjük a nevét, családi nevét, e-mail- címét és opcionálisan telefonszámát. Ezenkívül megkérjük, hogy adja meg jelszavát az online fiókjába való bejelentkezéshez. Ön önkéntesen további információkat is megadhat nekünk online fiókja használata során – születési dátum és kedvenc mozi. Online fiókján keresztül bármikor frissítheti egyes elérhetőségeit és egyéb, Önről rendelkezésünkre álló adatait. Ha szeretné frissíteni a fiókja szintjéről nem szerkeszthető adatait, ezt úgy tudja megtenni, hogy kapcsolatba lép velünk/ügyfélszolgálati központunkkal a [email protected] email címen.

Amikor létrehozza online fiókját, győződjön meg arról, hogy az Ön által megadott e-mail-cím helyes. Ezt az e-mailt arra használjuk, hogy elküldjünk Önnek egy aktiváló linket a regisztráció során megadott e-mail-cím érvényesítéséhez. 7 (hét) napja van fiókja aktiválására (az általunk küldött linkre kattintva). Ha nem érvényesíti a fiók létrehozását, a regisztráció során megadott adatok 7 nap elteltével anonimizálódnak.

Személyes adatait arra használjuk, hogy elérhető online fiókfunkciókat biztosítsunk Önnek, beleértve termékeink és szolgáltatásaink fiókján keresztül történő megvásárlásának lehetővé tételét. A személyes adatok a felhasználó azonosítására is szolgálnak, amikor Szolgáltatásaink más területeit látogatja és interakcióba lép (a személyes adatok e célból történő felhasználásával kapcsolatos további információkért lásd a Fogyasztói Insight És Fogyasztó-Elemzés 4.8 szakaszt).

Amikor online fiókja létrehozásakor olyan egyéb Szolgáltatásainkat veszi igénybe, amelyek: a) még nem teljes egészében megvalósultak (pl. a vetítésre váró jegyfoglalások) vagy b) Ön általi igénybevétele folyamatban van, vagy Ön az on-line fiók létrehozásához használt e-mail-címéhez kapcsolódóan marketing hozzájárulás(oka)t adott nekünk, hozzáférést biztosítunk Önnek az ezen tevékenységekkel kapcsolatos információkhoz és személyes adataihoz az online fiókján keresztül. Ezért az ilyen online fiók központi helyként szolgál az Ön számára, ahol egyénileg megjelenítheti és kezelheti (ahol lehetséges) az Ön által igénybe vett Szolgáltatásokkal kapcsolatos adatait, hozzájárulásait és egyéb információkat. Felhívjuk figyelmét, hogy korábbi (az online fiók létrehozása előtti) foglalások esetén az elmúlt (a fiók létrehozása előtti) 14 nap összes foglalása megjelenik az online fiókjában, és ezeket a fiókjába való bejelentkezés után kezelheti/törölheti. fiókot.

Egyéb korábbi foglalás törlése esetén forduljon az ingyenesen hívható Ügyfélszolgálatunkhoz a 0680800800-as telefonszámon! Ügyfélszolgálatunk csak hívószám kijelzéssel fogadja a hívásokat.

Ha Ön önkéntesen megadja nekünk születési dátumát és kedvenc moziját, akkor fiókja használata során ezeket az adatokat más, további célokra is felhasználhatjuk – marketing tevékenységeinkre, mint például születésnapi meglepetések küldése, a moziban megjelenő hírekkel kapcsolatos kereskedelmi információk az Ön által választott kedvenc mozi alapján (hogy arra a területre összpontosíthassunk, amelyről úgy gondoljuk, hogy a választott mozi alapján a legmegfelelőbb az Ön számára). Ezt azonban csak akkor tesszük meg, ha Ön külön marketing célú hozzájárulását adja hírlevélre való feliratkozáskor, on-line fiók létrehozása során, vagy más alkalommal (például amikor részt vesz a promócióban vagy a rendelkezésre álló eszközökkel kezeli preferenciáit). További információkért tekintse meg a Marketingkommunikáció 4.9 részt.

Ön kérheti a fizetési kártyaadatok fizetési szolgáltatóink általi biztonságos tárolását, akik feldolgozzák a fizetéseket és tárolják az Ön fizetési kártyaadatait annak érdekében, hogy felgyorsítsák a termékek és szolgáltatások online vásárlásának folyamatát. Felhívjuk figyelmét, hogy az Ön által megadott és tárolni kért fizetési kártya-adatokat mindig közvetlenül Ön adja meg a kiválasztott fizetési szolgáltatóknak, és ők tárolják az Ön számára a fizetési kártya adatait.

Mi a jogalapunk?

Elengedhetetlen, hogy az Ön személyes adatait kötelezettségeink teljesítéséhez és jogaink gyakorlásához használjuk fel az Önnel köthető szerződéseknek megfelelően, ideértve az online fiók használatára vonatkozó szerződést is. Az adatkezelés jogalapja a felhasználóval kötött szerződés teljesítésének szükségessége.

Vissza a tetejére

4.4 TANÁRI MOZIKLUBUNK RENDELKEZÉSRE BOCSÁTÁSA

Amennyiben Ön csatlakozik a Tanári Moziklubunkhoz, felkérjük Önt, hogy adja meg teljes nevét, e-mail-címét, az Ön által preferált mozit és a telefonszámát.

Az Ön elérhetőségét a Tanári Moziklub-szolgáltatások nyújtására és az Ön tagságával kapcsolatos szolgáltatással kapcsolatos kommunikációk küldésére fogjuk használni. Kérni fogjuk továbbá az iskola adatait, ahol dolgozik, beleértve az iskola nevét, címét, az iskola típusát (pl. általános vagy középiskola), valamint az Ön által tanított tantárgyak adatait, hogy ellenőrizhessük, rendelkezik-e a szükséges feltételekkel ahhoz, hogy csatlakozzon a Tanári Moziklubhoz. Továbbá, amennyiben megadta nekünk az arra vonatkozó hozzájárulását vagy törvényes jogalapunk van hozzá, elküldjük Önnek a kizárólag a Tanári Moziklub tagjainak szóló marketing kommunikációt, vagy egyéb ajánlatainkhoz tartozó más marketing információt küldünk Önnek. További információt a Marketingkommunikáció 4.9 pontban talál.

Mi a jogalapunk?

Amennyiben regisztrált a Tanári Moziklub tagsághoz, szükségünk van az Ön személyes adataira amiatt, hogy bármilyen Önnel kötött szerződés - például a Tanári Moziklub tagságra vonatkozóan létrejött szerződés - szerinti kötelezettségeink teljesítéséhez és jogaink gyakorlásához használjuk fel azokat.  Jogos érdekünk, hogy az Ön munkájával kapcsolatos adatait azonosítás céljára használjuk, valamint arra, hogy a Tanári Moziklub rendszer tisztességesen kerüljön felhasználásra. Kérjük, olvassa el a Marketingkommunikáció 4.9 pontban leírtakat arra a jogalapra vonatkozóan, amely alapján marketingkommunikációt küldhetünk Önnek!

Vissza a tetejére

4.5 ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Weboldalunk és a mozik különféle felhasználói felületeket használnak, amelyek lehetővé teszik, hogy információkat kérjen termékeinkről és szolgáltatásainkról: ezek tartalmaznak nyomtatott és elektronikus kérdőíveket, dedikált e-mail-címeket, közösségi oldalainkat iskolai csoportok foglalására szolgáló telefonos ügyfélszolgálatot. Minden esetben kérhetünk kapcsolattartási adatokat, valamint az ügyfélszolgálathoz intézett kérdéseivel kapcsolatban is kérhetünk egyéb releváns személyes adatokat Öntől. Ezeket az információkat arra használjuk, hogy válaszolni tudjunk a kérdéseire.

Ahogy a fenti IV. részben írtuk, ha közösségi média platformokon vagy azonnali üzenetküldőkön (például Facebookon vagy Instagramon) keresztül keres meg minket, ne adjon meg semmilyen személyes információt Önről vagy más személyekről az Ön által küldött üzenetekben. Ha megkeresése feltételezhetően személyes adatokat tartalmaz, küldje el nekünk a hivatalosan megadott elérhetőségeken vagy az on-line elérhető kapcsolatfelvételi űrlapon.

Számunkra az Ön e-mail-címe az elsődleges azonosító, ezért a hozzánk érkezett megkereséseket csak akkor dolgozunk fel, ha arról az e-mail-címről érkezik, amelyet az adott szolgáltatáshoz használt (pl. on-line fiókkal vagy foglalással kapcsolatos kérdést ugyanarról az e-mail-címről kell elküldeni, amelyet a fiókba való bejelentkezéshez vagy a jegyfoglaláshoz használtak). Egyes konkrét esetekben további ellenőrzést is alkalmazhatunk a megkeresés feldolgozásához (azaz annak megállapításához, hogy az adott személy jogosult-e részt venni ebben az eljárásban). Ilyen esetekben további olyan információkat kérhetünk Öntől, amelyeket már kezelünk.

Mi a jogalapunk?

Jogos érdekünk, hogy személyes adatait oly módon használjuk fel, hogy a lehető legjobb színvonalú ügyfélszolgálatot biztosítsuk Önnek.

4.6 VETÉLKEDŐK, NYEREMÉNYJÁTÉKOK ÉS EGYÉB AKCIÓK

Időről időre nyereményjátékokat, vetélkedőket és egyéb promóciókat indíthatunk Weboldalunkon, közösségi média oldalainkon és/vagy a mozikban. Más helyszíneken is rendezhetünk ilyen eseményeket.  Az ilyen promóciók és események rendezése érdekében kezelhetjük az Ön nevét, elérhetőségét (beleértve az e-mail-címét, postacímét és/vagy telefonszámát, a közösségi médiában használt felhasználói nevét (ha releváns)) és az Ön által az ilyen promócióra történő jelentkezés vagy regisztráció során önként megadott egyéb személyes adatokat. Bizonyos vetélkedők és események esetében, amelyekre önként jelentkezett, feldolgozhatunk és közzétehetünk képeket, videókat vagy hangfelvételeket Önről.

Mi a jogalapunk?

Az Ön személyes adataira amiatt van szükségünk, hogy bármilyen Önnel kötött szerződés (pl. a promócióra alkalmazandó szerződéses feltételek) szerinti kötelezettségeink teljesítéséhez és jogaink gyakorlásához használjuk fel azokat, illetve jogos érdekünk, hogy személyes adatait felhasználjuk arra, hogy Ön részt vehessen bármelyik nyereményjátékban, vetélkedőn és egyéb promócióban. Csak olyan, a rendezvényeiknek készített fényképeket használunk fel és csak olyan esetben teszünk közzé vetélkedők nyerteseiről információt, amely esetében Ön megadta a hozzájárulását.

Ha egy adott versenyen nyeremény átadásával kapcsolatban adójogi kötelezettségünk áll fen arra, hogy adóval kapcsolatos bejelentést tegyünk az illetékes adóhatóságnak, a nyilatkozat megtételéhez további adatokat (például születési dátum, lakcím) szerzünk be Öntől. Ezen adatok kezelésének alapja az adójogból eredő jogszabályi kötelezettségünk.

Vissza a tetejére

4.7 AZ ÖN VISSZAJELZÉSE TERMÉKEINKRŐL ÉS SZOLGÁLTATÁSAINKRÓL

Időről időre felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy felkérjük arra, hogy adjon visszajelzést termékeiről és szolgáltatásainkról online felmérések formájában. Ezt az információt arra használjuk, hogy javítsuk a munkatársaink által és a mozikban nyújtott szolgáltatásainak minőségét. Visszajelzésüket arra is felhasználjuk, hogy figyelemmel kísérjük termékeink és szolgáltatásaink minőségét, hogy fejlesszük üzleti tevékenységünket és a visszajelzések segítségével válasszuk ki a jövőbeni termék- és szolgáltatás-skálákat.

Mi a jogalapunk?

Jogos üzleti érdekünk, hogy a visszajelzésében adott információkat a fentiekben ismertetett célokra használjuk.

Vissza a tetejére

4.8 FOGYASZTÓI INSIGHT ÉS FOGYASZTÓ-ELEMZÉS

Amennyiben Ön a hozzájárulását adta (ahol azt jogszabály előírja), cookie-kat, naplófájlokat és más technológiákat használunk, hogy személyes adatokat gyűjthessünk az Ön által a Weboldal eléréséhez használt számítógépes hardverről és szoftverből, vagy a mobiljáról. Ebbe az alábbiak is beletartoznak:

  • egy IP cím a Weboldal forgalmának és volumenének figyelemmel kísérése érdekében;
  • egy munkamenet-azonosító a Weboldalunk használati statisztikájának követéséhez;
  • az Ön személyes vagy szakmai érdeklődési körére vonatkozó információk, demográfia, vásárlási szokások, termékeinkkel kapcsolatos tapasztalatai és kapcsolat-felvételi preferenciái.

Weboldalaink, mobilapplikációink és e-mailjeink tartalmaznak „cookie-kat", „web beacon-öket" vagy "pixel címkéket".” („Címkék”). A címkék lehetővé teszik számunkra, hogy nyomon kövessük az Önnek küldött e-mail beérkezését, hogy megszámoljuk azokat a felhasználókat, akik meglátogatták a weboldalt, vagy megnyitották az e-maileket, továbbá lehetővé teszik, hogy egyéb típusú összesített információkat gyűjtsünk. Miután rákattint egy olyan e-mailre, amely címkét tartalmaz, az Ön kapcsolattartási adatait ezután kereszt-hivatkozással össze lehet kapcsolni a forrás e-mail-lel és a megfelelő címkével.

Néhány e-mail üzenetünkben „kattintási URL-t" használunk, amelyet egyes általunk, vagy nevünkben adminisztrált webhelyekhez vagy applikációhoz kapcsolunk. Az átkattintási adatokat nyomon követhetjük, hogy segítsenek nekünk meghatározni a konkrét témák iránti érdeklődést és mérni az adott kommunikáció hatékonyságát.  További információért olvassa el a Cookie Szabályzatunkat.

Ez az információ arra szolgál, hogy profilokat hozzunk létre és betekintést nyerjünk az Ön mozilátogatási szokásaiba, illetve más ügyfeleink mozilátogatási szokásaival kapcsolatban, és segít nekünk abban, hogy jobban megismerjük ügyfeleinket.

Ha erre vonatkozó hozzájárulásunk van, a helyszínre vonatkozó adatokat az ügyfél igényeinek elemzésére is felhasználjuk.

A helyadatokat arra is felhasználhatjuk, hogy az Ön tartózkodási helyén elérhető szolgáltatásokat kínáljunk Önnek a mobilalkalmazásban megjelenő értesítés révén.

Ezen információk felhasználásával képesek vagyunk mérni tartalmunk hatékonyságát és azt, hogy a látogatók miként használják Weboldalunkat és Szolgáltatásainkat. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megtudjuk, Weboldalunk mely oldalai a leginkább vonzóak a látogatóink számára, Weboldalaink mely részei a legérdekesebbek, hogy az ügyfelek hogyan használják Szolgáltatásainkat, és milyen ajánlatokat szeretnének az ügyfeleink látni.

Ezt az információt arra is felhasználjuk, hogy segítsen nekünk kiválasztani a jövőbeni termék- és szolgáltatásskálát, a mozi, a weboldal és az alkalmazások tervezését és fejlesztését, hogy azonosítsuk azokat a megfelelő partnereinket, akiknek az ajánlatait az Ön számára, mint a Cinema City vásárlója számára esetleg megszerezhetünk, és hogy emlékezzünk az Ön fogyasztói preferenciáira.

Egyes adatait felhasználhatjuk profilalkotásra, marketingtevékenységeink támogatására, például arra, hogy tájékoztassuk Önt az Ön film- és mozipreferenciáinak leginkább megfelelő közelgő filmekről, eseményekről és elérhető szolgáltatásokról. Kérjük, olvassa el az alábbi Marketingkommunikáció részt, ha további részleteket szeretne megtudni arról, hogy személyes adatait hogyan használhatjuk fel marketing célokra.

Mi a jogalapunk?

Ahol az Ön személyes adatai teljesen anonimizáltak, nincs szükségünk jogalapra azok felhasználásához, mivel ez az adat már nem számít személyes adatnak, amelyet az adatvédelmi törvények szabályoznak. Az ilyen anonimizált személyes adatok gyűjtése és felhasználása azonban más törvények hatálya alá eshet, amelyek szerint az Ön hozzájárulása szükséges. További információért olvassa el a Cookie Szabályzatunkat!

Ha a személyes adatai nem anonimizált formában vannak, jogos érdekünk, hogy személyes adatait felhasználjuk annak érdekében, hogy Önnek és a többi ügyfelünknek a lehető legjobb termékeket és szolgáltatásokat nyújtsuk.

Ahol az Ön adatait marketing célból kezeljük, azt jogos érdekeink alapján tesszük. Személyes adatai alapján profilalkotásra csak akkor kerül sor, ha ez jogos érdekünk (és Ön nem kérte, hogy hagyjuk abba), vagy ha jogszabály követeli meg, hogy beszerezzük az Ön hozzájárulását, akkor a profilalkotást az Ön nekünk adott hozzájárulásával összhangban végezzük.

A tartózkodási helyére vonatkozó adatokat arra használjuk fel, hogy információkat szerezzünk Önről, és az Ön tartózkodási helyén elérhető szolgáltatásokat kínáljuk Önnek, feltéve, hogy ehhez megkaptuk az Ön hozzájárulását.

Vissza a tetejére

4.9 MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ

Az Ön személyes adatait felhasználva a következő marketing tevékenységeket végezzük:

  • Email, szöveges üzenet (sms) és push értesítésben történő marketing.

Olyan információkat használunk, amelyeket a Weboldalunkkal folytatott interakcióiból, az e-mailes kommunikációnkból és/vagy a mozikban vásárolt termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban figyelünk meg Önre vonatkozóan (lásd a fenti Fogyasztói insight és fogyasztó-elemzés című 4.8 részt a gyűjtött adatokról és arról, hogyan gyűjtjük azokat) és/vagy az Ön e-mail-címét és mobilszámát használjuk, hogy marketingkommunikációt küldjünk Önnek e-mailben, amennyiben Ön hozzájárulását adta ahhoz, hogy ilyen marketingkommunikációt kapjon, vagy ha más törvényes jogalapunk van erre.

  • Ahol mobileszközén engedélyezte a push értesítéseket a mobilalkalmazásunkhoz, ott a mobileszközén push értesítéseken keresztül is megjelenítünk marketingtartalmakat.

Mi a jogalapunk?

Ha a személyes adatai nem anonimizált formában vannak, jogos érdekünk, hogy személyes adatait felhasználjuk marketing célokra.

Csak akkor küldünk Önnek marketingkommunikációt e-mailben, szöveges üzenetben (sms) és push értesítésben, amennyiben Ön hozzájárult ahhoz, hogy ilyen marketingkommunikációt kapjon, vagy ha más törvényes jogalapunk van erre.

Amikor megadja nekünk személyes adatait, például nevét, születési dátumát, kedvenc moziját, telefonszámát vagy e-mail-címét, ezeket az információkat csak akkor használjuk fel marketing célokra, ha ehhez hozzájárulását adja. Az ezen adatok felhasználásával végzett marketing tevékenységünk magában foglalja a következőket: születésnapi meglepetések küldése, a moziban megjelenő hírekkel kapcsolatos kereskedelmi információk az Ön által választott kedvenc mozi alapján (hogy arra a területre összpontosíthassunk, amelyről úgy gondoljuk, hogy a választott mozi alapján a legmegfelelőbb az Ön számára). Ön külön marketing célú hozzájárulást adhat nekünk hírlevélre való feliratkozáskor vagy online fiók létrehozása során, vagy más alkalommal (például amikor részt vesz egy promócióban, vagy a rendelkezésre álló eszközökkel kezeli preferenciáit).

Ha beleegyezik, hogy megadott következő adatait marketing célból kezeljük: név, születési idő, kedvenc mozi, telefonszám, e-mail-cím marketing célból, akkor ezt a célt ezen adatok felhasználásával addig valósítjuk meg, ameddig arra jogalapunk (azaz az Ön hozzájárulása) fennáll. Az on-line fiók törlése, amely az adatok ezen szolgáltatásokkal kapcsolatos szerződésünk teljesítése céljából történő kezelésének megszüntetésére vonatkozó kötelezettségünket eredményezi, nem érinti az adatok általunk végzett külön, marketing célú, külön jogalap (az Ön hozzájárulása) alapján történő további kezelését. Az adatkezelésre addig van jogalapunk (addig áll fenn az Ön hozzájárulása), ameddig Ön azt vissza nem vonja, vagy ameddig az Ön adatainak az Ön hozzájárulása alapján történő kezelésére vonatkozó belső megőrzési időszakunk le nem jár (ha ez a korábbi).

  • Online személyre szabott reklám.

Olyan információkat használhatunk, amelyeket a Weboldalunkkal folytatott interakcióiból, az e-mailes kommunikációnkból és/vagy a mozikban vásárolt termékeink és szolgáltatásaink igénybevételével kapcsolatban figyelünk meg Önre vonatkozóan (lásd a fenti Fogyasztói insight és fogyasztó-elemzés című 4.8 részt a gyűjtött adatokról és arról, hogyan gyűjtjük azokat) annak érdekében, hogy személyre szabott online reklámokat nyújtsunk Önnek.

Mi a jogalapunk?

Ha a személyes adatai nem anonimizált formában vannak, jogos érdekünk, hogy személyes adatait a jelen szakaszban írtak szerint felhasználjuk marketing célokra.

  • Közösségi média remarketing.

Olyan információkat használhatunk, amelyeket a Weboldalunkkal folytatott interakcióiból, az e-mailes kommunikációnkból és/vagy a mozikban vásárolt termékeink és szolgáltatásaink igénybevételével kapcsolatban figyelünk meg Önre vonatkozóan (lásd a fenti Fogyasztói insight és fogyasztó-elemzés című 4.8 részt a gyűjtött adatokról és arról, hogyan gyűjtjük azokat) annak érdekében, hogy személyre szabott reklámokat nyújtsunk Önnek a Facebook és/vagy a Google által üzemeltetett olyan közösségi oldalakon, ahol Ön ezen szolgáltatások regisztrált felhasználója.

Ehhez a Facebook Customer Audiences és/vagy a Google Customer Match eszközét használhatjuk. Felhívjuk figyelmét, hogy az ilyen tevékenység megköveteli, hogy a titkosított e-mail-címét a Facebook-kal és/vagy a Google-lal megosszuk, továbbá tevékenységünk attól is függ, hogy Ön milyen adatvédelmi beállításokat választott ezeknél a szolgáltatásoknál.

Mi a jogalapunk?

Ha a személyes adatai nem anonimizált formában vannak, jogos érdekünk, hogy személyes adatait felhasználjuk marketing célokra.

  • Közösségi oldalak insight-ja.

Ha Ön a Facebook vagy a Google szolgáltatás regisztrált felhasználója, akkor e-mail-címét titkosított formában használhatjuk annak érdekében, hogy a Facebook és a Google megtalálhassa azoknak a szolgáltatásaiknak más regisztrált felhasználóit, akik hasonló érdeklődést mutatnak, mint Ön, az alábbiak alapján:

olyan információk, amelyeket a Weboldalunkkal folytatott interakcióiból, az e-mailes kommunikációnkból és/vagy a mozikban vásárolt termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban figyelünk meg Önre vonatkozóan (lásd a fenti Fogyasztói insight és fogyasztó-elemzés című 4.8 részt a gyűjtött adatokról és arról, hogyan gyűjtjük azokat); valamint

  • a Facebook és/vagy a Google által Önről őrzött információk.

Ehhez a Facebook Lookalike Audiences és/vagy a Google Similar Audience eszközét használhatjuk. Felhívjuk figyelmét, hogy az ilyen tevékenységünk attól is függ, hogy Ön milyen adatvédelmi beállításokat választott ezeknél a szolgáltatásoknál.

Mi a jogalapunk?

Ha a személyes adatai nem anonimizált formában vannak, jogos érdekünk, hogy személyes adatait felhasználjuk marketing célokra.

  • Anonimizált személyes adatok felhasználása

Ahol az Ön személyes adatai teljesen anonimizáltak, nincs szükségünk jogalapra azok felhasználásához, mivel ez az adat már nem számít olyan személyes adatnak, amelyet az adatvédelmi törvények szabályoznak. Az ilyen anonimizált személyes adatok gyűjtése és felhasználása azonban más törvények hatálya alá eshet, amelyek szerint az Ön hozzájárulása szükséges. További információért olvassa el a Cookie Szabályzatunkat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a sütik által gyűjtött információk nem mindig minősülnek személyes adatnak, mivel nem mindig teszik lehetővé egy adott személy azonosítását!

4.10 ÜZLETI ADMINISZTRÁCIÓ ÉS JOGI MEGFELELÉS

A személyes adatait az alábbi üzleti adminisztrációs és jogi megfelelési célokra használjuk fel:

  • jogi kötelezettségeknek való megfelelés céljából;
  • hogy megvédjük üzleti tevékenységünket és az Ön felhasználói fiókjait a csalásoktól és egyéb illegális tevékenységektől;
  • hogy megvédjük tulajdonunkat;
  • hogy tisztességes ajánlatokat tegyünk elérhetővé a kedvezményes jegyekre és más, esetleg elérhetővé tett promóciókra vonatkozóan,
  • jogaink érvényesítése és kötelezettségeink teljesítése érdekében;
  • harmadik felek jogainak védelme érdekében; és
  • olyan üzleti átmenethez kapcsolódva, mint például egyesülés, másik vállalat által történő felvásárlás vagy eszközeink egy részének vagy egészének értékesítése.

Az e célokra felhasználható személyes adatok egy része a biztonsági kamera-rendszerek használatából származhat a mozikban és a vendégparkolókban. A biztonsági kamerák használatával kapcsolatos további részletekért kérjük, vegye figyelembe a biztonsági kamerákkal kapcsolatos közléseinket, amelyek elérhetőek a mozik lobby területén.

Mi a jogalapunk?

Ha az Ön személyes adatait az üzleti átmenethez kapcsolatosan, jogok érvényesítéséhez, tulajdonunk védelméhez, Szolgáltatásaink tisztességes igénybevételéhez vagy harmadik felek jogainak védelméhez használjuk, akkor az jogos érdekünkben áll.

Az ebben a pontban leírt egyéb célok tekintetében jogi kötelezettségünk, hogy az Ön személyes adatait arra használjuk, hogy eleget tegyünk a velünk szemben támasztott minden jogi kötelezettségnek, például bírósági végzésnek.

Vissza a tetejére

4.11. Egészség és biztonság

Személyes adatait felhasználhatjuk annak érdekében, hogy biztonságos környezetet biztosítsunk vendégeinknek, munkatársainknak és másoknak, amikor mozikba látogatnak. Ez magában foglalhat személyes adatokat, amelyeket egészségügyi és biztonsági célból gyűjtünk, beleértve a baleseti jelentéseket, kárnaplókat és/vagy biztonsági kamera felvételeket, amelyeket valamelyik moziban bekövetkezett balesettel vagy incidenssel kapcsolatban rögzítettek. Az általunk egészségügyi és biztonsági okokból gyűjtött személyes adatok köre a tényleges jogi kötelezettségektől függően változhat. Mivel ezek lehetnek az Ön egészségi állapotára vonatkozó adatok, olyan speciális adatkategóriákba eshetnek, amelyeket a vonatkozó adatvédelmi jogszabályok határoznak meg, beleértve a faji vagy etnikai származásra, vallási meggyőződésre és egészségre (valamint más kategóriákra) vonatkozó adatokat. Ezeket az információkat felhasználhatjuk a balesettel vagy eseménnyel kapcsolatos jogi igények megállapítására, érvényesítésére vagy azokkal szembeni védekezésre, beleértve ezen információk biztosítóinkkal való megosztását is. Az egészségre vonatkozó adatokat akkor is felhasználhatjuk, ha bármely, a vonatkozó szolgáltatások meghatározott feltételeivel kapcsolatos jogi igény (akár az Öné, akár a miénk) előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy az elleni védekezéshez szükséges.

Mi a jogalapunk?

Ha az Ön személyes adatait egy balesettel vagy incidenssel kapcsolatban a fent leírtak szerint használjuk fel, akkor jogos érdekünk áll fenn arra, hogy ezt tegyük, és eleget tegyünk jogi kötelezettségeinknek. Ahol ez az adatok speciális kategóriáinak kezelését is magában foglalja, szükségünk van arra, hogy az adatokat jogi igény előterjesztése, gyakorlása vagy az elleni védekezés céljából kezeljük, és az adatkezelés bizonyos esetekben ez az érintett vagy más személy létfontosságú érdekeinek védelme érdekében is szükségessé válhat (ha az érintett személy fizikailag vagy jogi értelemben képtelen megadni hozzájárulását).

4.12 EGYÉB CÉLOK

A fent felsoroltakon kívül bármely más célról, amelyhez a személyes adatait fel kívánjuk használni, vagy a meglévő célokhoz képest általunk javasolt bármilyen lényeges módosítás tekintetében értesítést küldünk Önnek az elérhetőségei valamelyikén, vagy azt a fent meg nem határozott célra történő adatgyűjtés során egyedileg közöljük Önnel.

Vissza a tetejére

V. HOGYAN SZEREZZÜK MEG AZ ÖN HOZZÁJÁRULÁSÁT?

Amennyiben személyes adatai használatához az Ön hozzájárulására van szükség, hozzájárulását megadhatja az alábbiak szerint:

  • amikor az Ön személyes adatait gyűjtjük, a megadott utasításokat követve; vagy
  • e-mailben, postán vagy telefonon tájékoztatva bennünket a jelen Adatvédelmi Szabályzatban meghatározott elérhetőségek használatával.

A hozzájárulás jogalapját kizárólag a teljesen önkéntes adatkezeléssel kapcsolatban használjuk, olyan adatkezeléshez nem használjuk, ami bármilyen szempontból szükséges vagy kötelező.

Amikor az Ön hozzájárulását használjuk jogalapként, erre a hozzájárulásra támaszkodunk attól a pillanattól kezdve, hogy Ön azt megadta, egészen addig, amíg Ön azt kifejezetten visszavonja. Bármikor visszavonhatja a személyes adatainak általunk történő kezeléséhez adott konkrét hozzájárulását. További részletek tekintetében kérjük, olvassa el az alábbi Hogyan férhet hozzá az adataihoz és egyéb jogai című XII. pontot!  Kérjük, vegye figyelembe, hogy még akkor is, ha visszavonja a személyes adatainak egy adott célra történő felhasználásához részünkre adott hozzájárulását, személyes adatainak egyéb célból történő kezelésre más jogcímen továbbra is jogosultak lehetünk!

Vissza a tetejére

VI. SÜTIK (COOKIES) ÉS HASONLÓ TECHNOLÓGIÁK HASZNÁLATA

Weboldalunk bizonyos cookie-kat, pixeleket, beaconokat, naplófájlokat és más technológiákat használ, amelyekről tudnia kell. Kérjük, olvassa el a Cookie Szabályzatunkat, ha szeretne többet megtudni az általunk használt cookie-król, valamint arról, hogyan kezeljük és töröljük a cookie-kat.

Vissza a tetejére

VII. KIVEL OSZTJUK MEG AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAIT?

Személyes adatait a jelen Adatvédelmi Szabályzat IV. pontjában leírt célokból az alábbiak szerint oszthatjuk meg:

  • cégen belül, dolgozóinkkal
  • cégen belül a vállalatcsoportunkhoz tartozó más társaságokkal (azaz leányvállalatainkkal és végső holdingtársaságunkkal (Cineworld Group PLC) továbbá annak leányvállalataival); és
  • cégen kívül harmadik fél szolgáltatókkal.

A harmadik fél szolgáltatók azon kategóriái, amelyekkel személyes adatait megosztjuk a következőkkel:

  • jegyértékesítő rendszerek szolgáltatóival;
  • ajándék termékeink biztosításához és adminisztrálásához szükséges rendszerek szolgáltatóival;
  • ügynökségünkkel, amely a mozikban dolgozó munkatársakat közvetít számunkra;
  • fizetésfeldolgozókkal – kérjük vegye figyelembe, hogy Ön a fizetési kártya adatait mindig a kiválasztott fizetési szolgáltatónak (pl. PayU) adja meg, mi nem gyűjtjük és nem tároljuk ezeket az adatatokat;nyomdai és szállító cégekkel;
  • olyan beszállítókkal, akik weboldalaink és ügyfélszolgálataink bizonyos részeit hosztolják, biztosítják, kezelik, támogatják vagy irányítják;
  • olyan beszállítókkal, akik informatikai és üzleti adminisztrációs rendszereink és adatközpontjaink bizonyos részeit hosztolják, biztosítják, kezelik, támogatják vagy irányítják;
  • fogyasztói kutatások és fogyasztói insight elemzések szolgáltatóival;
  • e-mail szolgáltatókkal, online és közösségi média reklámokat és egyéb marketing szolgáltatásokat és rendszereket nyújtó szolgáltatókkal;
  • vetélkedők rendezésében és irányításában, illetve a nyeremények kiszállításában segítséget nyújtó harmadik felekkel;
  • rendezvényeinknek otthont adó harmadik felekkel;
  • szakmai tanácsadóinkkal (például jogász, könyvelő, egészségügyi és munkabiztonsági tanácsadó és biztosítási ügynök) üzleti adminisztrációs és jogi célok érdekében;
  • harmadik személyekkel, akik a dokumentumok professzionális tárolásával vagy megsemmisítésével kapcsolatban segítenek minket;
  • harmadik személyekkel, akik a moziterület biztonságának fenntartásában segítenek minket, beleértve a biztonsági kamera rendszerek működtetését;
  • bármely más harmadik féllel - amennyiben jogszabály vagy bírósági végzés alapján, vagy bármely bűnüldözési, állami vagy önkormányzati tisztségviselő által nekünk bemutatott házkutatási parancsnak vagy hasonló engedélynek való megfelelés céljából arra kötelesek vagyunk vagy az számunkra megengedett,
  • abban az esetben, ha üzleti tevékenységünket eladjuk vagy egy másik vállalkozással összevonjuk, ügyvédünkkel és más szakmai tanácsadókkal, minden potenciális vásárló ügyvédjével és szakmai tanácsadójával és bármely potenciális vásárlóval (titoktartási kötelezettség függvényében).

Vissza a tetejére

VIII. AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAINAK KÜLFÖLDRE TÖRTÉNŐ TOVÁBBÍTÁSA

1 A VÁLLALATCSOPORTON BELÜL

Az Ön személyes adatainak használatát csoporton belüli megállapodások szabályozzák. Cégcsoportunk néhány, EGT-n kívüli tagja, mint például a Regal Enterntainment Group (egy, az USA-beli társaság), különféle hosting és támogatási szolgáltatásokat nyújt a Cinema City és (az Egyesült Királyságbeli) Cineworld moziknak, így az Ön személyes adatai az EGT-ből továbbításra kerülhetnek az USA vagy más EGT-n kívüli ország joghatósága alá tartozó területre. Amikor erre sor kerül, meglévő megfelelő eljárásokkal biztosítjuk, hogy az Ön adatai ugyanolyan védelemben részesüljenek, mintha az EGT-n belül történne feldolgozásuk és az Európai Bizottság által jóváhagyott EU-s ’minta záradékokat’ használunk, amelyek az érintettek bizonyos jogait védik, és amelyek a következő linken elérhetőek:

https://eur-lex.europa.eu/eli/dec_impl/2021/914/oj?uri=CELEX%3A32021D0914&locale=hu

2 KÜLSŐ HARMADIK FELEK RÉSZÉRE

A VII. pontban általunk meghatározott harmadik felek némelyike esetleg az EGT-n kívüli országban található vagy egyébként is az EGT-n kívülre továbbítja az Ön személyes adatait.

Ha személyes adatait külső harmadik felekhez továbbítjuk, megfelelő intézkedéseket teszünk annak biztosítására, hogy az Ön személyes adatainak kezelése biztonságosan, ennek az adatvédelmi szabályzatnak és az alkalmazandó jogszabályoknak megfelelően történjen.

Az Ön személyes adatainak EGT-n kívüli országba történő továbbítása tekintetében ez azt jelenti, hogy biztosítani fogjuk, hogy a személyes adatoknak az EGT-n kívülre történő továbbítása törvényes alapokon nyugodjon. Általános gyakorlatunk az, hogy az Európai Bizottság által jóváhagyott ’minta záradékokat’ alkalmazzuk.

Vissza a tetejére

IX. HARMADIK FELEK LINKJEI ÉS SZOLGÁLTATÁSAI

1. Általános

Weboldalunk harmadik felek weboldalaira és szolgáltatásaira mutató linkeket tartalmaz, beleértve harmadik fél partnereink weboldalait és szolgáltatásait is. Kérjük, ne felejtse el, hogy amikor egy linket használ, hogy Weboldalunkról egy másik webhelyre ugorhasson, vagy harmadik személytől kér szolgáltatást, ez az Adatvédelmi Szabályzat arra már nem érvényes!

Az Ön bármely más webhelyen történő böngészése és interakciója, illetve bármely más harmadik fél szolgáltatóval folytatott üzleti kapcsolata annak a weboldalnak vagy annak a harmadik fél szolgáltatónak a saját adatvédelmi szabályzata és irányelvei hatálya alá tartozik.

Nem kísérjük figyelemmel, nem ellenőrizzük, és nem támogatjuk harmadik felek adatvédelmi gyakorlatát.

Javasoljuk, hogy ismerkedjen meg minden olyan webhely adatvédelmi gyakorlatával, amelyet meglátogat, vagy olyan harmadik fél szolgáltató adatvédelmi gyakorlatával, akivel üzleti kapcsolatba lép, és ha bármilyen kérdése van az adatvédelmi irányelveikkel és gyakorlataikkal kapcsolatban, keresse meg őket kérdéseivel!

Ez az Adatvédelmi Szabályzat kizárólag a Weboldalunkon és Szolgáltatásainkon keresztül általunk gyűjtött személyes adatokra vonatkozik, és nem vonatkozik ezen harmadik fél webhelyekre és harmadik fél szolgáltatókra.

2. Fizetési szolgáltatások

A Weboldalunkon megrendelt termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó online fizetési szolgáltatások részleteivel kapcsolatban lásd a 4.1 pontot.

Vissza a tetejére

X. MENNYI IDEIG TÁROLJUK A SZEMÉLYES ADATAIT?

Amikor az Ön személyes adatait hosszabb ideig gyűjtjük vagy kezeljük, rendszerint az Önnel történt legutolsó interakciót követően 18 hónapig, vagy az adatmegőrzési szabályzatunkkal összhangban őrizzük meg azokat (az Ön által igénybe vett szolgáltatás típusától függően), amely szabályzat szerint a személyes adatokat nem őrizzük hosszabb ideig, mint ameddig arra az adatgyűjtésünk eredeti céljából szükségünk van.  Bármilyen közöttünk létrejött szerződéssel kapcsolatban számunkra átadott személyes adatait öt (5) évig őrizzük, vagy az elévülési idő végéig őrizzük meg, bármelyik legyen is a hosszabb. Ha az Ön személyes adatai csak rövid ideig hasznosak, pl. bizonyos marketingkampányokra, akkor azokat hamarabb is törölhetjük.  Ezen adatmegőrzési időszak végén az adatokat vagy töröljük, vagy anonimizáljuk, például más adatokkal történő összevonással, így azok nem azonosítható módon használhatóak statisztikai elemzésre és üzleti tervezésre. Folyamatosan felülvizsgáljuk azt az időtartamot, ameddig a személyes adatait őrizzük.

Szeretnénk tisztázni Önnel, hogy például abban az esetben, ha Önnek van on-line fiókja, és törölni szeretné azt, a gyakorlatban a megőrzési szabályzatunknak megfelelően azt deaktiváljuk. Ezért ez nem eredményezi az Ön fiókja fenntartása céljából kezelt adatainak azonnali törlését/anonimizálását. Adatmegőrzési szabályzatunknak megfelelően fiókja inaktívként történő beállítását követően 18 hónapig tároljuk az Ön adatait.

Ha fiókja használata során további hozzájárulását adta adatainak marketing célú feldolgozásához, akkor a fiókjában megadott adatait, mint például: név, születési dátum, kedvenc mozi, telefonszám vagy e-mail-cím, továbbra is kezeljük marketing célok érdekében, még azután is, hogy fiókját inaktívnak állítottuk be vagy töröltük. Ez abból adódik, hogy marketing tevékenységünk az online fiók kezelésétől elkülönítve történik, és ahhoz külön jogalapunk van – az Ön hozzájárulása. Erre mindaddig van jogalapunk (hozzájárulás), amíg Ön vissza nem vonja hozzájárulását, vagy ameddig az Ön adatainak az Ön hozzájárulása alapján történő kezelésére vonatkozó belső megőrzési időszakunk le nem jár (ha ez a korábbi).

Vissza a tetejére

XI. AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAINAK TITKOSSÁGA ÉS BIZTONSÁGA

Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az Ön által számunkra megadott személyes adatokat biztonságban tartsuk, és ésszerű óvintézkedéseket (beleértve a megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket) tegyünk annak érdekében, hogy személyes adatait az adatvesztéstől, a visszaélésektől illetve a változtatásoktól megvédjük.

Adatbiztonsági irányelveket, szabályokat és technikai intézkedéseket vezettünk be az ellenőrzésünk alatt álló személyes adatok védelme érdekében, különösen a következők kivédésére:

  • jogosulatlan hozzáférés;
  • nem megfelelő használat vagy közzététel;
  • jogosulatlan módosítás; és
  • jogsértő megsemmisítés vagy véletlen adatvesztés.

Minden munkavállalónk és adatfeldolgozóink (azaz azok, akik a fentiekben felsorolt célokból az Ön személyes adatait kezelik), akik a személyes adatokhoz hozzáféréssel rendelkeznek, és akik a személyes adatok kezelésével kapcsolatba kerülnek, kötelesek tiszteletben tartani Szolgáltatásaink valamennyi felhasználójának a személyes adatainak a titkosságát.

Vissza a tetejére

XII. HOGYAN FÉRHET HOZZÁ AZ ADATAIHOZ ÉS EGYÉB JOGAI

Önt az általunk őrzött személyes adatait illetően a következő jogok illetik meg: Ezeket a jogokat gyakorolhatja azáltal, hogy kapcsolatba lép velünk a jelen Adatvédelmi szabályzat III. pontjában ismertetett elérhetőségeken keresztül vagy bármely más, az alábbiakban ismertetett módon:

  • Az Ön hozzáférési joga.

Ha megkérdez minket, megerősítjük, hogy feldolgozzuk-e az Ön személyes adatait, és ha igen, rendelkezésére bocsátjuk a személyes adatainak másolatát (bizonyos egyéb adatokkal együtt). Ha további példányokra van szüksége, akkor esetleg ésszerű díjat számolunk fel.

  • Az adatok helyesbítéséhez fűződő joga.

Ha az Ön személyes adatai nem pontosak vagy hiányosak, akkor joga van azok helyesbítésére. Ha személyes adatait megosztottuk másokkal, akkor lehetőség szerint tájékoztatjuk őket a helyesbítésről. Ha megkérdezi tőlünk, akkor - ha lehetséges és jogszerű - megmondjuk, hogy kivel osztottuk meg a személyes adatait, hogy közvetlenül kapcsolatba léphessen vele.

Ha rendelkezik online fiókkal, akkor bármikor bejelentkezhet, és módosíthatja a kapcsolattartási adatait, valamint az e-mail és SMS marketing beállításait. Ha szeretné frissíteni a fiókja szintjéről nem szerkeszthető adatait, ezt úgy tudja megtenni, hogy kapcsolatba lép velünk/ügyfélszolgálati központunkkal a [email protected] email-címen.

  • Az adatok törléséhez fűződő joga.

Kérheti tőlünk, hogy személyes adatait bizonyos körülmények között töröljük vagy távolítsuk el, például ha nincs szükségünk azokra, vagy ha Ön (adott esetben) visszavonja a hozzájárulását. Ha személyes adatait megosztottuk másokkal, akkor lehetőség szerint tájékoztatjuk őket a törlésről. Ha megkérdezi tőlünk, akkor - ha lehetséges és jogszerű - megmondjuk, hogy kivel osztottuk meg a személyes adatait, hogy közvetlenül kapcsolatba léphessen vele. Ha szeretné törölni a fiókja szintjéről nem szerkeszthető adatait, ezt úgy tudja megtenni, hogy kapcsolatba lép velünk/ügyfélszolgálati központunkkal a [email protected] email-címen.

  • Az adatkezelés korlátozásához fűződő joga.

Megkérhet bennünket, hogy bizonyos körülmények között ’blokkoljuk’ vagy korlátozzuk személyes adatainak kezelését, például ha Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, vagy ha kifogásolja adatkezelésünket. Azonban ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy személyes adatait tároljuk. Közöljük Önnel, mielőtt feloldunk bármilyen korlátozást. Ha személyes adatait megosztottuk másokkal, akkor lehetőség szerint tájékoztatjuk őket az adatkezelés korlátozásáról. Ha megkérdezi tőlünk, akkor - ha lehetséges és jogszerű - megmondjuk, hogy kivel osztottuk meg a személyes adatait, hogy közvetlenül kapcsolatba léphessen vele.

  • Az adathordozhatósághoz való joga.

Önnek jogában áll bizonyos körülmények között a számunkra átadott személyes adatairól (strukturált, általánosan használt és számítógéppel olvasható formában) másolatot kérni, és máshol újra felhasználni vagy arra kérni bennünket, hogy egy Ön által kiválasztott harmadik félnek továbbítsuk azt.

  • A kifogásoláshoz fűződő joga.

Kérheti tőlünk, hogy hagyjuk abba a személyes adatainak kezelését, és mi meg fogjuk ezt tenni, amennyiben:

  • a saját vagy valaki más jogos érdekeire támaszkodunk az Ön személyes adatainak kezeléséhez, kivéve, ha bizonyítani tudjuk az adatkezelés kényszerítő jogalapját; vagy
  • az Ön személyes adatait direktmarketing céljából kezeljük, amennyiben az hagyományos (papír) alapon történik, és a Szolgáltatásokhoz kapcsolódik.

Ön bármikor kérheti tőlünk, hogy ne küldjünk többet e-mailben vagy SMS-ben marketingkommunikációkat az „opt-out" vagy a „leiratkozás" link használatával, amelyet a marketingkommunikációban mutatunk meg Önnek. Ez azonban az Ön hozzájárulása visszavonásának minősül, mivel a marketingcélú elektronikus kapcsolatfelvétel jogalapja a hozzájárulás. Bármikor leállíthatja a push értesítések fogadását a mobilalkalmazásban, ha módosítja mobileszköze beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy néhány napot (de általában legfeljebb 14 napot) vehet igénybe, hogy marketingrendszereink frissüljenek, és ebben az időszakban még mindig kaphat marketingkommunikációt tőlünk.

Az Ön jogai az automatizált döntéshozatalra és profilalkotásra vonatkozóan.

Önnek joga van arra, hogy ne vessék alá olyan döntéshozatalnak, amely az automatikus feldolgozáson alapul, beleértve a profilalkotást is, ha az joghatást vált ki, vagy hasonlóan jelentős hatást gyakorol Önre, hacsak az ilyen döntés nem szükséges a közöttünk létrejövő szerződés megkötéséhez vagy teljesítéséhez.

  • A hozzájárulás visszavonásához fűződő joga.

Ha az Ön személyes adatainak általunk történő kezelése az Ön hozzájárulásán (agy kifejezett hozzájárulásán) alapul, Önnek joga van arra, hogy a hozzájárulását bármikor visszavonja a következő módon: a preferenciák kezelésével a rendelkezésre álló eszközökkel, vagy kapcsolatba lépve a [email protected] ügyfélszolgálattal. Ha az Ön hozzájárulása alapján történik az adatkezelés, azt addig végezzük amíg Ön azt a fent említett módok valamelyikén kifejezetten vissza nem vonja. Ha megkaptuk az Ön hozzájárulását, és a velünk való következő interakció alkalmával, például amikor meglátogatja webhelyeinket, Ön kihagyja a jelölőnégyzetet (üresen hagyja), ez nem minősül a hozzájárulás visszavonásának. Emiatt a konkrét, kifejezett cselekvésre hagyatkozunk (a fent említett módok egyikével).

  • Önnek joga van arra, hogy panaszt nyújtson be a felügyeleti hatósághoz.

Ha Önnek aggályai vannak az adatvédelmi gyakorlatunk bármely aspektusával kapcsolatban, beleértve azt is, hogy hogyan kezeltük személyes adatait, jelentheti ezt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak:

Posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391 1400
Fax: +36 (1) 391 1410
E-mail: [email protected]
URL: http://www.naih.hu

 

Ha az Ön jogaival kapcsolatos kérései nyilvánvalóan megalapozatlanok vagy aránytalanok, különösen ismétlődő jellegük miatt, akkor:

1. ésszerű díjat számíthatunk fel, figyelembe véve a kért információnyújtás, kommunikáció vagy intézkedés megtételének adminisztratív költségeit; vagy

2. megtagadhatjuk a kérelem alapján történő intézkedést.

Vissza a tetejére

XIII. A JELEN ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSAI

Annak biztosítása érdekében, hogy mindig tisztában legyen azzal, hogy miként használjuk fel a személyes adatait, időről időre frissítjük a jelen Adatvédelmi Szabályzatot, hogy az az Ön személyes adatai általunk történő használatával kapcsolatos változásokat tükrözze. Változtathatunk az alkalmazandó jogszabályok vagy szabályozási követelmények változásainak betartása érdekében is. Minden változást közzéteszünk a Weboldalunkon az Ön tájékoztatása érdekében, és ha Önnek fiókja van nálunk, akkor a jelentős változásokról e-mailben is értesítjük. Javasoljuk azonban, hogy rendszeresen ellenőrizze ezt az Adatvédelmi Szabályzatot, hogy tájékozódjon arról, hogy miként használjuk fel az Ön személyes adatait.

Vissza a tetejére