Adatvédelmi szabályzat

1. A jelen szabályzat célja

2. Kik vagyunk és mit csinálunk?

3. Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

4. Milyen személyes adatokat gyűjtünk és mire használjuk azokat?

   4.1 Termékek és szolgáltatások nyújtása

   4.2 Tanárklubunk rendelkezésre bocsátása.

   4.3 Ügyfélszolgálat

   4.4 Vetélkedők, nyereményjátékok és egyéb akciók

   4.5 Az Ön visszajelzése termékeinkről és szolgáltatásainkról

   4.6 Fogyasztói insight és fogyasztó-elemzés

   4.7 Marketing kommunikáció

   4.8 Üzleti adminisztráció és jogi megfelelés

   4.9 Egyéb célok

5. Hogyan szerezzük meg az Ön hozzájárulását?

6. Sütik (cookies) és hasonló technológiák használata

7. Kivel osztjuk meg az Ön személyes adatait?

8. Az Ön személyes adatainak külföldre történő továbbítása

9. Harmadik felek linkjei és szolgáltatásai

10. Mennyi ideig tároljuk a személyes adatait?

11. Az Ön személyes adatainak titkossága és biztonsága

12. Hogyan férhet hozzá az adataihoz és egyéb jogai

13. A jelen adatvédelmi szabályzat módosításai

14. Cookie szabályzat

 

CINEMA CITY HUNGARY

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

Utolsó aktualizálás 2018. május 25-én

Tiszteletben tartjuk a www.cinemacity.hu (a továbbiakban: „Weboldal”) minden látogatójának és az ott regisztrálóknak, valamint mindenkinek a magánéletét, aki a Weboldalról, a mozikban vagy az ügyfélszolgálatainkon keresztül elérhető szolgáltatásainkat (a továbbiakban: a mi „Szolgáltatásaink”) igénybe veszi, és elkötelezettek vagyunk a biztonságos online élmény biztosítása iránt.

 

1. A jelen szabályzat célja

A jelen adatvédelmi szabályzatban (a továbbiakban: „Adatvédelmi Szabályzat") világossá tesszük a hozzáállásunkat azokhoz a személyes adatokhoz, amelyeket esetleg Öntől, vagy harmadik féltől - többek között olyan személytől, aki ajándékot vásárolt Önnek - szereztünk Önre vonatkozóan, továbbá azokat a célokat és azt a jogalapot, amelyek alapján az Ön személyes adatait kezeljük. A jelen Adatvédelmi Szabályzat meghatározza a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos jogait is.

A jelen Adatvédelmi Szabályzat tájékoztatja Önt az általunk kezelt személyes adatai jellegéről, és arról, hogyan kérheti, hogy ezeket az adatokat töröljük, aktualizáljuk, továbbítsuk és / vagy hozzáférést biztosítunk azokhoz.

A jelen Adatvédelmi Szabályzat célja, hogy segítsen Önnek, hogy minden szükséges információ birtokában dönthessen a Weboldal és Szolgáltatásaink használatakor. Kérjük, szánjon egy percet a jelen Szabályzat elolvasására és megértésére. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a jelen Szabályzatot az Előírásainkkal és (adott esetben) a Tanári Moziklub adatvédelmi nyilatkozatával együtt kell olvasni.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen Adatvédelmi Szabályzat csak az általunk megszerzett személyes adatainak felhasználására vonatkozik, de nem vonatkozik a harmadik felekkel folytatott kommunikáció során gyűjtött személyes adataira.

A jelen Adatvédelmi Tájékoztató időről időre változhat, ezért kérjük, rendszeresen ellenőrizze. További részletekért kérjük, tekintse meg jelen Adatvédelmi Szabályzat módosításait alább.

 

Vissza a tetejére

2. Kik vagyunk és mit csinálunk?

A Weboldalt és a Szolgáltatásainkat a Cinema City Hungary- I.T. Magyar Cinema Kft. működteti (a továbbiakban: „mi”).

Mi vagyunk a Weboldalunk és Szolgáltatásaink igénybevételével kapcsolatban általunk szerzett személyes adatainak az adatkezelői. 

Az I.T. Magyar Cinema Kft., egy Magyarországon bejegyzett társaság, amelynek bejegyzett székhelye: 1132 Budapest, Váci út 22-24. I. em., adószám: 12294910-2-44, cégjegyzékszám: 01-09-663792, nyilvántartja a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága. 

Vissza a tetejére

3. Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Ha bármilyen kérdése van a jelen Adatvédelmi Szabályzattal kapcsolatban, vagy érvényesíteni kívánja a jelen Adatvédelmi Szabályzatban meghatározott jogait, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba:

  • küldjön e-mailt a GDPR@cinemacity.hu címre; vagy
  • hívjon fel bennünket a 06 80 800 800 számon; külföldről a +36 1 999 6161 számon
  • írjon levelet a 1132 Budapest, Váci út 22-24. I. em. postacímre

Vissza a tetejére

4. Milyen személyes adatokat gyűjtünk és mire használjuk azokat?

Az Ön személyes adatait az alábbi forrásokból gyűjtjük:

  • Közvetlenül Öntől, akár személyesen (a mozikban vagy másképp) akár Weboldalunkon (beleértve az ügyfélszolgálati hívásközpontot), közösségi oldalainkon, vagy ha kapcsolatba lép velünk, vagy ha valaki az Ön nevében kapcsolatba lép velünk;
  • Automatizált technológiákkal, például a biztonsági kamerák vagy más rögzítési rendszerek, sütik, szerver naplók és más hasonló technológiák révén;
  • Csoportunkhoz tartozó vállalatoktól és harmadik fél szolgáltatóktól, amikor számunkra nyújtanak szolgáltatást annak kapcsán, hogy Ön a Weboldalunkat és Szolgáltatásainkat használja. Ld. 7. pont Kivel osztjuk meg az Ön személyes adatait?, ahol többet is megtudhat ezekről a csoportunkhoz tartozó vállalatokról és a harmadik fél szolgáltatókról;
  • Közösségi média platformok (például az FaceBook, a Twitter és az Instagram) szolgáltatói, amikor Ön a közösségi médián keresztül osztja meg tartalmainkat, a Facebook-on való kedveléssel, a Twitteren való követésünkkel vagy ha a Twitteren rólunk tweetel; és
  • A továbbiakat az alábbi Milyen személyes adatokat gyűjtünk és mire használjuk azokat? című pontban magyarázzuk el.

 

Elsődleges célunk az Ön személyes adatainak gyűjtésével, hogy: (i) a személyazonosságát és életkorát ellenőrizzük; (ii) Szolgáltatásokat nyújtsunk Önnek, és a Weboldalon vagy a mozikban tett kéréseit teljesítsük; (iii) segítsen nekünk termékeink és szolgáltatásaink jobbításában, valamint új termékek és szolgáltatások kifejlesztésében és forgalmazásában; (iv) érdeklődéseit vagy esetleges vitás kérdéseit kivizsgáljuk illetve rendezzük; (v) minden alkalmazandó törvénynek, bírósági végzésnek, egyéb bírósági eljárásnak vagy valamely szabályozó hatóság követelményeinek megfeleljünk; (vi) az Önnel kötött megállapodásainkat érvényesítsük; (vii) jogainkat, tulajdonunkat vagy biztonságunkat, továbbá harmadik felek jogait, tulajdonát és biztonságát védjük, beleértve egyéb ügyfeleinket, a Weboldalunk felhasználóit és a mozik más ügyfeleit és felhasználóit is; (viii) támogatást nyújtsunk Szolgáltatásaink nyújtásához; és (ix) a törvény által egyébként előírt módon használjuk az Ön személyes adatait. 

A személyes adatok szolgáltatása a lent leírtak szerint vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele. A személyes adatok rendelkezésre bocsátas önkéntes. Az adatszolgáltatás elmaradásának következménye, hogy nem fogjuk tudni a lent írt szolgáltatásokat nyújtani illetve a lent írt tevékenységeket végezni.

A személyes adatait különösen az alábbi célokra használjuk fel:

Vissza a tetejére

4.1. Termékek és szolgáltatások nyújtása

 

A Weboldal és/vagy a Szolgáltatásaink használata során Ön által önként megadott személyes adatokat gyűjtjük és tároljuk. A számunkra megadott kapcsolattartási és fizetési adatokat arra használjuk, hogy termékek és szolgáltatások nyújtására vonatkozóan a Weboldalunkról vagy a mozikban leadott megrendeléseket teljesíthessük. A kapcsolattartási adatokat felhasználva elküldjük Önnek az ezen megrendelésekre vonatkozó, szolgáltatáshoz kapcsolódó kommunikációkat. Ezen értesítések közé tartoznak az alábbiak: a termékek és szolgáltatások Ön által történt megvásárlása, az Ön részvétele az általunk rendezett eseményeken vagy harmadik fél partnereink eseményein, az Ön csoportos foglalásai, a mozik saját rendezvényeire való kibérlése és a visszaküldések és visszatérítések feldolgozása. Például:

 

  • Mozijegy foglalások, ajándékok és egyéb online vásárlások.

Ha ülőhelyeket szeretne foglalni vagy jegyeket szeretne vásárolni a Weboldalunkon, akkor ismernünk kell az Ön nevét, e-mail címét és/vagy telefonszámát.  Erre az információra akkor is szükségünk lehet, ha más dolgokat vásárol a Weboldalunkon keresztül. Amennyiben Ön valamelyik kedvezményes jegyünket kéri, mint például a diák, vagy nyugdíjas jegy, adott esetben kérhetjük Öntől, hogy életkorát igazoló, vagy más erre alkalmas igazolványát bemutassa és előfordulhat, hogy a bemutatott igazolvány számát kezeljük. 


Ezt az információt használjuk megrendeléseinek feldolgozásához és teljesítéséhez, valamint a szolgáltatásra vonatkozó e-mail üzenetek küldéséhez a foglalása vagy a vásárlása tekintetében.  

Amennyiben bemutatja igazolványát a kedvezményes jeggyel kapcsolatos kérése esetén,  ezt csak arra használjuk, hogy a kérését érvényesítsük és hogy biztosítsuk, hogy Ön az adott jegy igénylési feltételeinek megfelel. Amennyiben bescanneljük az Ön igazolványszámát, azt annak érdekében tesszük, hogy biztosítsuk, hogy az igazolványt nem használják fel több alkalommal, egymást átfedő időpontokban történő jegyvásárlásra. Az igazolványról más személyes adatot az ellenőrzéssel összefüggésben nem tárolunk, vagy kezelünk más módon, ezért az igazolvány számát nem tudjuk az Ön vagy más természetes személy azonosítására használni. Az Ön igazolványszámát a rendszerükből a szokásos üzleti gyakorlatunknak megfelelően töröljük (általában egy hónapon belül).

 

Ha úgy dönt, hogy a vásárlásait a Weboldalunkon hitelkártyával, bankkártyával vagy betéti kártyával fizeti, ezeket a kifizetéseket helyettünk a fizetési szolgáltatónk dolgozza fel.

A fizetési adatai egy részéről, például az Ön nevéről, e-mail címéről és a bankkártyája számának néhány számjegyéről mi is kaphatunk információt a fizetési adatfeldolgozónktól.  Ezeket arra használjuk, hogy segítségükkel össze tudjuk kötni az Ön fizetését a Weboldalunkon elhelyezett foglalásával, továbbá akkor is felhasználhatjuk, ha visszatérítést nyújtunk az Ön számára.

Mi a jogalapunk?

Az Ön személyes adataira amiatt van szükségünk, hogy bármilyen Önnel kötött szerződés - például jegy vagy ajándék vásárlása céljából közöttünk létrejött szerződés - szerinti kötelezettségeink teljesítéséhez használjuk fel azokat.  Jogos érdekünk, hogy a megajándékozott személyek személyes adatait felhasználjuk arra, hogy a számukra megvásárolt ajándékokat a rendelkezésükre bocsáthassuk. Jogos érdekünk, hogy az Ön igazolványszámát arra használjuk, hogy vásárlóinknak a megfelelő jegyet állítsuk ki és megvédjük üzletünket a csalástól és más jogellenes tevékenységektől.

 

Vissza a tetejére

 

4.2 Tanári Moziklubunk rendelkezésre bocsátása

Amennyiben Ön csatlakozik a Tanári Moziklubunkhoz, felkérjük Önt, hogy adja meg nevét, e-mail címét, munkáját, az Önhöz legközelebbi mozit, a telefonszámát, az Ön oktatási azonosítóját, az iskola OM azonosítóját, az iskola nevét, az iskola címét és az oktatott tárgyakat.

 

Az Ön elérhetőségét a Tanári Moziklub-szolgáltatások nyújtására és az Ön tagságával kapcsolatos szolgáltatással kapcsolatos kommunikációk küldésére fogjuk használni. Amennyiben megadta nekünk az arra vonatkozó hozzájárulását, elküldjük Önnek a Tanári Moziklub Hírlevelét e-mailben. További információt a Marketingkommunikáció pontban talál.

Mi a jogalapunk?

Amennyiben regisztrált a Tanári Moziklub tagsághoz, szükségünk van az Ön személyes adataira amiatt, hogy bármilyen Önnel kötött szerződés - például a Tanári Moziklub tagságra vonatkozóan létrejött szerződés - szerinti kötelezettségeink teljesítéséhez használjuk fel azokat.  Kérjük, olvassa el a Marketingkommunikáció pontban leírtakat arra a jogalapra vonatkozóan, amely alapján marketingkommunikációt küldhetünk Önnek.

Vissza a tetejére

4.3 Ügyfélszolgálat

Weboldalunk és a mozik különféle felhasználói felületeket használnak, amelyek lehetővé teszik, hogy információkat kérjen termékeinkről és szolgáltatásainkról: ezek tartalmazhatnak nyomtatott és elektronikus kérdőíveket, dedikált e-mail címeket, közösségi oldalainkat és telefonos információkérési szolgáltatásunkat. Minden esetben kérhetünk kapcsolattartási adatokat, valamint az ügyfélszolgálathoz intézett kérdéseivel kapcsolatban is kérhetünk egyéb releváns személyes adatokat Öntől. Ezeket az információkat arra használjuk, hogy válaszolni tudjunk a kérdéseire.

 

Mi a jogalapunk?

Jogos érdekünk, hogy személyes adatait oly módon használjuk fel, hogy a lehető legjobb színvonalú ügyfélszolgálatot biztosítsuk Önnek.

 

4.4 Vetélkedők, nyereményjátékok és egyéb akciók 

Időről időre nyereményjátékokat, vetélkedőket és egyéb promóciókat indíthatunk Weboldalunkon, közösségi média oldalainkon és/vagy a mozikban. Más helyszíneken is rendezhetünk ilyen eseményeket.  Az ilyen promóciók és események rendezése érdekében kezelhetjük az Ön nevét, elérhetőségét (beleértve az e-mail címét, postacímét és/vagy telefonszámát, a közösségi médiában használt felhasználói nevét (ha releváns)) és az Ön által az ilyen promócióra vagy eseményeinken való részvételre történő jelentkezés vagy regisztráció során önként megadott egyéb személyes adatokat. Bizonyos vetélkedők és események esetében, amelyekre önként jelentkezett, feldolgozhatunk és közzétehetünk képeket, videókat vagy hangfelvételeket Önről.

 

Mi a jogalapunk? Az Ön személyes adataira amiatt van szükségünk, hogy bármilyen Önnel kötött szerződés (pl. a promócióra alkalmazandó szerződéses feltételek) szerinti kötelezettségeink teljesítéséhez használjuk fel azokat, illetve jogos érdekünk, hogy személyes adatait felhasználjuk arra, hogy Ön részt vehessen bármelyik nyereményjátékban, vetélkedőn és egyéb promócióban. Csak olyan fényképeket használunk fel, amelyeket olyan rendezvényen készítettünk Önről, amely esetében Ön megadta a hozzájárulását.

 

Vissza a tetejére

4.5 Az Ön visszajelzése termékeinkről és szolgáltatásainkról

Időről időre felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy felkérjük arra, hogy adjon visszajelzést termékeiről és szolgáltatásainkról online vagy a mozikban végzett felmérések formájában. Ezt az információt arra használjuk, hogy javítsuk a munkatársaink által és a mozikban nyújtott szolgáltatásainak minőségét. Visszajelzésüket arra is felhasználjuk, hogy figyelemmel kísérjük termékeink és szolgáltatásaink minőségét, hogy fejlesszük üzleti tevékenységünket és a visszajelzések segítségével válasszuk ki a jövőbeni termék- és szolgáltatás-skálákat.

 

Mi a jogalapunk?

Jogos üzleti érdekünk, hogy a visszajelzésében adott információkat a fentiekben ismertetett célokra használjuk.

 

Vissza a tetejére

4.6 Fogyasztói insight és fogyasztó-elemzés

Elemezzük az Ön elérhetőségeit és az Ön által a Weboldal és a Szolgáltatásaink használata során megadott egyéb információkat, beleértve a születési dátumát, más olyan személyes adatokkal együtt, amelyeket Önről gyűjtünk vagy észlelünk a Weboldalunkkal folytatott interakciói során, az Önnel folytatott e-mail kommunikációnk során és/vagy a mozikban kínált termékeink és szolgáltatásaink igénybevétele során, például a megvásárolt vagy megtekintett termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Amennyiben Ön a hozzájárulását adta (ahol azt jogszabály előírja), cookie-kat, naplófájlokat és más technológiákat használunk, hogy személyes adatokat gyűjthessünk az Ön által a Weboldal eléréséhez használt számítógépes hardverről és szoftverből, vagy a mobiljáról. Ebbe az alábbiak is beletartoznak: 

  • egy IP cím a Weboldal forgalmának és volumenének figyelemmel kísérése érdekében;
  • egy munkamenet-azonosító a Weboldalunk használati statisztikájának követéséhez;
  • az Ön személyes vagy szakmai érdeklődési körére vonatkozó információk, demográfia, vásárlási szokások, termékeinkkel kapcsolatos tapasztalatai és kapcsolat-felvételi preferenciái.

Weboldalaink és e-mailjeink tartalmaznak „cookie-kat", „web beacon-öket" vagy "pixel címkéket".” („Címkék”). A címkék lehetővé teszik számunkra, hogy nyomon kövessük az Önnek küldött e-mail beérkezését, hogy megszámoljuk azokat a felhasználókat, akik meglátogatták a weboldalt, vagy megnyitották az e-maileket, továbbá lehetővé teszik, hogy egyéb típusú összesített információkat gyűjtsünk. Miután rákattint egy olyan e-mailre, amely címkét tartalmaz, az Ön kapcsolattartási adatait ezután kereszt-hivatkozással össze lehet kapcsolni a forrás e-mail-lel és a megfelelő címkével.

Néhány e-mail üzenetünkben „kattintási URL-t" használunk, amelyet egyes általunk, vagy nevünkben adminisztrált webhelyekhez kapcsolunk. Az átkattintási adatokat nyomon követhetjük, hogy segítsenek nekünk meghatározni a konkrét témák iránti érdeklődést és mérni az adott kommunikáció hatékonyságát.  További információért olvassa el a Cookie Szabályzatunkat.

Ez az információ arra szolgál, hogy profilokat hozzunk létre és betekintést nyerjünk az Ön mozilátogatási szokásaiba, illetve más ügyfeleink mozilátogatási szokásaival kapcsolatban, és segít nekünk abban, hogy jobban megismerjük ügyfeleinket.

Ezen információk felhasználásával képesek vagyunk mérni tartalmunk hatékonyságát és azt, hogy a látogatók miként használják Weboldalunkat és Szolgáltatásainkat. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megtudjuk, Weboldalunk mely oldalai a leginkább vonzóak a látogatóink számára, Weboldalaink mely részei a legérdekesebbek, hogy az ügyfelek hogyan használják Szolgáltatásainkat, és milyen ajánlatokat szeretnének az ügyfeleink látni.

Ezt az információt arra is felhasználjuk, hogy segítsen nekünk kiválasztani a jövőbeni termék- és szolgáltatásskálát, a mozi, a weboldal és az alkalmazások tervezését és fejlesztését, hogy azonosítsuk azokat a megfelelő partnereinket, akiknek az ajánlatait az Ön számára, mint a Cinema City vásárlója számára esetleg megszerezhetünk, és hogy emlékezzünk az Ön fogyasztói preferenciáira.

Ezt az információt marketing célokra is felhasználjuk (további részleteket lásd az alábbi marketing pontban).

 

Mi a jogalapunk?

Ahol az Ön személyes adatai teljesen anonimizáltak, nincs szükségünk jogalapra azok felhasználásához, mivel ez az adat már nem számít személyes adatnak, amelyet az adatvédelmi törvények szabályoznak. Az ilyen anonimizált személyes adatok gyűjtése és felhasználása azonban más törvények hatálya alá eshet, amelyek szerint az Ön hozzájárulása szükséges. További információért olvassa el a Cookie Szabályzatunkat.

Ha a személyes adatai nem anonimizált formában vannak, jogos érdekünk, hogy személyes adatait felhasználjuk annak érdekében, hogy Önnek és a többi ügyfelünknek a lehető legjobb termékeket és szolgáltatásokat nyújtsuk.

 

Vissza a tetejére

4.7 Marketing kommunikáció

Az Ön személyes adatait felhasználva a következő marketing tevékenységeket végezzük:

  • Email marketing. Olyan információkat használunk, amelyeket a Weboldalunkkal folytatott interakcióiból, az e-mailes kommunikációnkból és/vagy a mozikban vásárolt termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban figyelünk meg Önre vonatkozóan (lásd a fenti Fogyasztói insight és fogyasztó-elemzés című részt a gyűjtött adatokról és arról, hogyan gyűjtjük azokat) és/vagy az Ön e-mail címét használjuk, hogy marketingkommunikációt küldjünk Önnek e-mailben, amennyiben Ön hozzájárulását adta ahhoz, hogy ilyen marketingkommunikációt kapjon, vagy ha más törvényes jogalapunk van erre.

 

Mi a jogalapunk?

Ha a személyes adatai nem anonimizált formában vannak, jogos érdekünk, hogy személyes adatait felhasználjuk marketing célokra.

Csak akkor küldünk Önnek marketingkommunikációt e-mailben, amennyiben Ön hozzájárult ahhoz, hogy ilyen marketingkommunikációt kapjon, vagy ha más törvényes jogalapunk van erre.

 

  • Online személyre szabott reklám. Olyan információkat használunk, amelyeket a Weboldalunkkal folytatott interakcióiból, az e-mailes kommunikációnkból és/vagy a mozikban vásárolt termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban figyelünk meg Önre vonatkozóan (lásd a fenti Fogyasztói insight és fogyasztó-elemzés című részt a gyűjtött adatokról és arról, hogyan gyűjtjük azokat) annak érdekében, hogy személyre szabott online reklámokat nyújtsunk Önnek.

 

Mi a jogalapunk?

Ha a személyes adatai nem anonimizált formában vannak, jogos érdekünk, hogy személyes adatait felhasználjuk marketing célokra.

 

  • Közösségi média remarketing.

Olyan információkat használunk, amelyeket a Weboldalunkkal folytatott interakcióiból, az e-mailes kommunikációnkból és/vagy a mozikban vásárolt termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban figyelünk meg Önre vonatkozóan (lásd a fenti Fogyasztói insight és fogyasztó-elemzés című részt a gyűjtött adatokról és arról, hogyan gyűjtjük azokat) annak érdekében, hogy személyre szabott reklámokat nyújtsunk Önnek a Facebook és/vagy a Google által üzemeltetett olyan közösségi oldalakon, ahol Ön ezen szolgáltatások regisztrált felhasználója.

Ehhez a Facebook Customer Audiences és/vagy a Google Customer Match eszközét használjuk. Felhívjuk figyelmét, hogy az ilyen tevékenység megköveteli, hogy a titkosított e-mail címét a Facebook-kal és/vagy a Google-lal megosszuk, továbbá tevékenységünk attól is függ, hogy Ön milyen adatvédelmi beállításokat választott ezeknél a szolgáltatásoknál.

 

Mi a jogalapunk?

Ha a személyes adatai nem anonimizált formában vannak, jogos érdekünk, hogy személyes adatait felhasználjuk marketing célokra.

 

  • Közösségi oldalak insight-ja.

Ha Ön a Facebook vagy a Google szolgáltatás regisztrált felhasználója, akkor e-mail címét titkosított formában használhatjuk annak érdekében, hogy a Facebook és a Google megtalálhassa azoknak a szolgáltatásaiknak más regisztrált felhasználóit, akik hasonló érdeklődést mutatnak, mint Ön, az alábbiak alapján:

  • olyan információk, amelyeket a Weboldalunkkal folytatott interakcióiból, az e-mailes kommunikációnkból és/vagy a mozikban vásárolt termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban figyelünk meg Önre vonatkozóan (lásd a fenti Fogyasztói insight és fogyasztó-elemzés című részt a gyűjtött adatokról és arról, hogyan gyűjtjük azokat); valamint

 

  • a Facebook és/vagy a Google által Önről őrzött információk.

Ehhez a Facebook Lookalike Audiences és/vagy a Google Similar Audience eszközét használjuk. Felhívjuk figyelmét, hogy az ilyen tevékenységünk attól is függ, hogy Ön milyen adatvédelmi beállításokat választott ezeknél a szolgáltatásoknál.

 

Mi a jogalapunk?

Ha a személyes adatai nem anonimizált formában vannak, jogos érdekünk, hogy személyes adatait felhasználjuk marketing célokra.

 

  • Anonimizált személyes adatok felhasználása

Ahol az Ön személyes adatai teljesen anonimizáltak, nincs szükségünk jogalapra azok felhasználásához, mivel ez a személyes adat már nem számít olyan személyes adatnak, amelyet az adatvédelmi törvények szabályoznak. Az ilyen anonimizált személyes adatok gyűjtése és felhasználása azonban más törvények hatálya alá eshet, amelyek szerint az Ön hozzájárulása szükséges. További információért olvassa el a Cookie Szabályzatunkat.

 

Vissza a tetejére

 

4.8 Üzleti adminisztráció és jogi megfelelés

A személyes adatait az alábbi üzleti adminisztrációs és jogi megfelelési célokra használjuk fel:

  • jogi kötelezettségeknek való megfelelés céljából;
  • hogy biztonságos környezetet biztosítsunk a mozikba látogató személyek és munkatársaink számára;
  • hogy megvédjük üzleti tevékenységünket és az Ön felhasználói fiókjait a csalásoktól és egyéb illegális tevékenységektől;
  • jogaink érvényesítése érdekében;
  • harmadik felek jogainak védelme érdekében; és
  • olyan üzleti átmenethez kapcsolódva, mint például egyesülés, másik vállalat által történő felvásárlás vagy eszközeink egy részének vagy egészének értékesítése.

 

Mi a jogalapunk?

Ha az Ön személyes adatait az üzleti átmenethez kapcsolatosan, jogok érvényesítéséhez vagy harmadik felek jogainak védelméhez használjuk, akkor az jogos érdekünkben áll. Ha az Ön személyes adatait arra használjuk, hogy a mozikban biztonságos környezetet biztosítsunk, akkor azt jogos érdekünk alapján tesszük, azért hogy biztonságos környezetet biztosítsunk ügyfeleink és látogatóink számára, és ezáltal teljesítsük jogi kötelezettségeinket.

Az ebben a pontban leírt egyéb célok tekintetében jogi kötelezettségünk, hogy az Ön személyes adatait arra használjuk, hogy eleget tegyünk a velünk szemben támasztott minden jogi kötelezettségnek, például bírósági végzésnek.

 

Vissza a tetejére

4.9 Egyéb célok

A fent felsoroltakon kívül bármely más célról, amelyhez a személyes adatait fel kívánjuk használni, vagy a meglévő célokhoz képest általunk javasolt bármilyen lényeges módosítás tekintetében értesítést küldünk Önnek az elérhetőségei valamelyikén, vagy azt a fent meg nem határozott célra történő adatgyűjtés során közöljük Önnel.

 

Vissza a tetejére

5. Hogyan szerezzük meg az Ön hozzájárulását?

Amennyiben személyes adatai használatához az Ön hozzájárulására van szükség, hozzájárulását megadhatja az alábbiak szerint:

  • amikor az Ön személyes adatait gyűjtjük, a megadott utasításokat követve; vagy
  • e-mailben, postán vagy telefonon tájékoztatva bennünket a jelen Adatvédelmi Szabályzatban meghatározott elérhetőségek használatával.

A hozzájárulás jogalapját kizárólag a teljesen önkéntes adatkezeléssel kapcsolatban használjuk, olyan adatkezeléshez nem használjuk, ami bármilyen szempontból szükséges vagy kötelező.

Bármikor visszavonhatja a személyes adatainak általunk történő kezeléséhez adott konkrét hozzájárulását. További részletek tekintetében kérjük, olvassa el az alábbi Hogyan férhet hozzá az adataihoz és egyéb jogai című pontot.  Kérjük, vegye figyelembe, hogy még akkor is, ha visszavonja a személyes adatainak egy adott célra történő felhasználásához részünkre adott hozzájárulását, személyes adatait továbbra is olyan egyéb célokra, amelyek tekintetében jogunk van erre. 

Vissza a tetejére

6. Sütik (cookies) és hasonló technológiák használata

Weboldalunk bizonyos cookie-kat, pixeleket, beaconokat, naplófájlokat és más technológiákat használ, amelyekről tudnia kell. Kérjük, olvassa el a Cookie Szabályzatunkat, ha szeretne többet megtudni az általunk használt cookie-król, valamint arról, hogyan kezeljük és töröljük a cookie-kat.

 

Vissza a tetejére

7. Kivel osztjuk meg az Ön személyes adatait?

Személyes adatait a jelen Adatvédelmi Szabályzat 4. pontjában leírt célokból az alábbiak szerint oszthatjuk meg:

  • cégen belül, dolgozóinkkal
  • cégen belül a vállalatcsoportunkhoz tartozó más társaságokkal (azaz leányvállalatainkkal és végső holdingtársaságunkkal (Cineworld Group plc) továbbá annak leányvállalataival); és
  • cégen kívül harmadik fél szolgáltatókkal.

A harmadik fél szolgáltatók azon kategóriái, amelyekkel személyes adatait megosztjuk a következőkkel:

  • jegyértékesítő rendszerek szolgáltatóival;
  • a Tanárki Moziklubunk működtetéséhez szükséges rendszerek szolgáltatóival;
  • ajándék termékeink biztosításához és adminisztrálásához szükséges rendszerek szolgáltatóival;
  • fizetési adatfeldolgozókkal;
  • szállító cégekkel;
  • olyan beszállítókkal, akik weboldalaink és ügyfélszolgálataink bizonyos részeit hosztolják, biztosítják, kezelik, támogatják vagy irányítják;
  • olyan beszállítókkal, akik informatikai és üzleti adminisztrációs rendszereink és adatközpontjaink bizonyos részeit hosztolják, biztosítják, kezelik, támogatják vagy irányítják;
  • fogyasztói kutatások és fogyasztói insight elemzések szolgáltatóival;
  • e-mail szolgáltatókkal, online és közösségi média reklámokat és egyéb marketing szolgáltatásokat és rendszereket nyújtó szolgáltatókkal;
  • vetélkedők rendezésében és irányításában, illetve a nyeremények kiszállításában segítséget nyújtó harmadik felekkel;
  • rendezvényeinknek otthont adó harmadik felekkel;
  • szakmai tanácsadóinkkal (például jogász, könyvelő, egészségügyi és munkabiztonsági tanácsadó és biztosítási ügynök) üzleti adminisztrációs és jogi célok érdekében; 
  • az adósságbehajtó ügynökségekkel és másokkal az Önnel kötött megállapodásaink végrehajtása céljából;
  • bármely más harmadik féllel - amennyiben jogszabály vagy bírósági végzés alapján, vagy bármely bűnüldözési, állami vagy önkormányzati tisztségviselő által nekünk bemutatott házkutatási parancsnak vagy hasonló engedélynek való megfelelés céljából arra kötelesek vagyunk vagy az számunkra megengedett,
  • abban az esetben, ha üzleti tevékenységünket eladjuk vagy egy másik vállalkozással összevonjuk, ügyvédünkkel és más szakmai tanácsadókkal, minden potenciális vásárló ügyvédjével és szakmai tanácsadójával és bármely potenciális vásárlóval (titoktartási kötelezettség függvényében).

Vissza a tetejére

8. Az Ön személyes adatainak külföldre történő továbbítása

8.1 A vállalatcsoporton belül

Személyes adatait a csoportunkon belül a Kivel osztjuk meg az Ön személyes adatait? című 7. pontban leírtaknak megfelelően továbbítjuk.

Az Ön személyes adatainak használatát csoporton belüli megállapodás szabályozza, és bár rutinszerűen nem továbbítjuk személyes adatait az EGT-ből egy EGT-n kívüli országba, ha a jövőben mégis így tennénk, akkor biztosítani fogjuk, hogy a személyes adatok EGT-n kívülre történő továbbítása törvényes alapokon nyugodjon: ide tartozik az Európai Bizottság által jóváhagyott EU-s ’minta záradékok’ használata.

8.2 Külső harmadik felek részére

A Kivel osztjuk meg az Ön személyes adatait? című 7. pontban általunk meghatározott harmadik felek némelyike esetleg az EGT-n kívüli országban található vagy egyébként is az EGT-n kívülre továbbítja az Ön személyes adatait.

Ha személyes adatait külső harmadik felekhez továbbítjuk, megfelelő intézkedéseket teszünk annak biztosítására, hogy az Ön személyes adatainak kezelése biztonságosan, ennek az adatvédelmi szabályzatnak és az alkalmazandó jogszabályoknak megfelelően történjen.

Az Ön személyes adatainak EGT-n kívüli országba történő továbbítása tekintetében ez azt jelenti, hogy biztosítani fogjuk, hogy a személyes adatoknak az EGT-n kívülre történő továbbítása törvényes alapokon nyugodjon. Általános gyakorlatunk az, hogy az Európai Bizottság által jóváhagyott ’minta záradékokat’ alkalmazzuk. Emellett megfelelő esetben egyéb mechanizmusokra is támaszkodhatunk, ideértve a harmadik fél „kötelező vállalati szabályaira" vagy az „EU-US Privacy Shield" tanúsítványra való hagyatkozást is.

Vissza a tetejére

9. Harmadik felek linkjei és szolgáltatásai

9.1 Általában

Weboldalunk harmadik felek weboldalaira és szolgáltatásaira mutató linkeket tartalmaz, beleértve harmadik fél partnereink weboldalait és szolgáltatásait is. Kérjük, ne felejtse el, hogy amikor egy linket használ, hogy Weboldalunkról egy másik webhelyre ugorhasson, vagy harmadik személytől kér szolgáltatást, ez az Adatvédelmi Szabályzat arra már nem érvényes.

Az Ön bármely más webhelyen történő böngészése és interakciója, illetve bármely más harmadik fél szolgáltatóval folytatott üzleti kapcsolata annak a weboldalnak vagy annak a harmadik fél szolgáltatónak a saját adatvédelmi szabályzata és irányelvei hatálya alá tartozik. 

Nem kísérjük figyelemmel, nem ellenőrizzük és nem támogatjuk harmadik felek adatvédelmi gyakorlatát.

Javasoljuk, hogy ismerkedjen meg minden olyan webhely adatvédelmi gyakorlatával, amelyet meglátogat, vagy olyan harmadik fél szolgáltató adatvédelmi gyakorlatával, akivel üzleti kapcsolatba lép, és ha bármilyen kérdése van az adatvédelmi irányelveikkel és gyakorlataikkal kapcsolatban, keresse meg őket kérdéseivel.

Ez az Adatvédelmi Szabályzat kizárólag a Weboldalunkon és Szolgáltatásainkon keresztül általunk gyűjtött személyes adatokra vonatkozik, és nem vonatkozik ezen harmadik fél webhelyekre és harmadik fél szolgáltatókra.

9.2 PayPal és OTP Simple

Ha úgy dönt, hogy Paypal, OTP Simple vagy más hasonló fizetési móddal fizet, Weboldalunkon a fizetési mód kiválasztásával és a ’következő’ gombra kattintva: (i) Ön elhagyja Weboldalunkat, és átkerül a fizetési szolgáltató webhelyére és (ii) a fizetési szolgáltató webhelyén Ön által megadott bármilyen személyes adat, valamint a fizetési szolgáltató által az Ön személyes adataival kapcsolatban végzett feldolgozási tevékenység vagy adattovábbítás a fizetési szolgáltató adatvédelmi szabályzatának hatálya alá tartozik.

 

Vissza a tetejére

10. Mennyi ideig tároljuk a személyes adatait?

Amikor az Ön személyes adatait gyűjtjük vagy kezeljük, rendszerint az Önnel történt legutolsó interakciót követően egy évig, vagy az adatmegőrzési szabályzatunkkal összhangban őrizzük meg azokat, amely szabályzat szerint a személyes adatokat nem őrizzük hosszabb ideig, mint ameddig arra az adatgyűjtésünk eredeti céljából szükségünk van.  Bármilyen közöttünk létrejött szerződéssel kapcsolatban számunkra átadott személyes adatait általában öt (5) évig őrizzük, de bizonyos körülmények között, mint például az Önt, bennünket vagy bármely harmadik felet ért kárral kapcsolatban mindaddig, ameddig az adott igény érvényesíthető.  Ha az Ön személyes adatai csak rövid ideig hasznosak, pl. bizonyos marketingkampányokra, akkor azokat hamarabb is törölhetjük.  Ezen adatmegőrzési időszak végén az adatokat vagy töröljük, vagy anonimizáljuk, például más adatokkal történő összevonással, így azok nem azonosítható módon használhatóak statisztikai elemzésre és üzleti tervezésre. Folyamatosan felülvizsgáljuk azt az időtartamot, ameddig a személyes adatait őrizzük.

 

Vissza a tetejére

11. Az Ön személyes adatainak titkossága és biztonsága

Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az Ön által számunkra megadott személyes adatokat biztonságban tartsuk, és ésszerű óvintézkedéseket tegyünk annak érdekében, hogy személyes adatait az adatvesztéstől, a visszaélésektől illetve a változtatásoktól megvédjük.

Adatbiztonsági irányelveket, szabályokat és technikai intézkedéseket vezettünk be az ellenőrzésünk alatt álló személyes adatok védelme érdekében a következők kivédésére: 

  • jogosulatlan hozzáférés;
  • nem megfelelő használat vagy közzététel;
  • jogosulatlan módosítás; és
  • jogsértő megsemmisítés vagy véletlen adatvesztés.

Minden munkavállalónk és adatfeldolgozóink (azaz azok, akik a fentiekben felsorolt célokból az Ön személyes adatait kezelik), akik a személyes adatokhoz hozzáféréssel rendelkeznek és akik a személyes adatok kezelésével kapcsolatba kerülnek, kötelesek tiszteletben tartani  Szolgáltatásaink valamennyi felhasználójának a személyes adatainak a titkosságát.

 

Vissza a tetejére

12. Hogyan férhet hozzá az adataihoz és egyéb jogai

Önt az általunk őrzött személyes adatait illetően a következő jogok illetik meg: Ezeket a jogokat gyakorolhatja azáltal, hogy kapcsolatba lép velünk a jelen Adatvédelmi szabályzat 3 pontjában ismertetett elérhetőségeken keresztül vagy bármely más, az alábbiakban ismertetett módon:

  • Az Ön hozzáférési joga.

Ha megkérdez minket, megerősítjük, hogy feldolgozzuk-e az Ön személyes adatait, és ha igen, rendelkezésére bocsátjuk a személyes adatainak másolatát (bizonyos egyéb adatokkal együtt). Ha további példányokra van szüksége, akkor esetleg ésszerű díjat számolunk fel.

 

  • Az adatok helyesbítéséhez fűződő joga.

Ha az Ön személyes adatai nem pontosak vagy hiányosak, akkor joga van azok helyesbítésére. Ha személyes adatait megosztottuk másokkal, akkor lehetőség szerint tájékoztatjuk őket a helyesbítésről. Ha megkérdezi tőlünk, akkor - ha lehetséges és jogszerű - megmondjuk, hogy kivel osztottuk meg a személyes adatait, hogy közvetlenül kapcsolatba léphessen vele.

Ha rendelkezik online fiókkal, akkor bármikor bejelentkezhet, és módosíthatja a kapcsolattartási adatait, valamint az e-mail és SMS marketing beállításait.  

  • Az adatok törléséhez fűződő joga.

Kérheti tőlünk, hogy személyes adatait bizonyos körülmények között töröljük vagy távolítsuk el, például ha nincs szükségünk azokra, vagy ha Ön (adott esetben) visszavonja a hozzájárulását. Ha személyes adatait megosztottuk másokkal, akkor lehetőség szerint tájékoztatjuk őket a törlésről. Ha megkérdezi tőlünk, akkor - ha lehetséges és jogszerű - megmondjuk, hogy kivel osztottuk meg a személyes adatait, hogy közvetlenül kapcsolatba léphessen vele.

 

  • Az adatkezelés korlátozásához fűződő joga.

Megkérhet bennünket, hogy bizonyos körülmények között ’blokkoljuk’ vagy korlátozzuk személyes adatainak kezelését, például ha Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, vagy ha kifogásolja adatkezelésünket. Azonban ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy személyes adatait tároljuk. Közöljük Önnel, mielőtt feloldunk bármilyen korlátozást. Ha személyes adatait megosztottuk másokkal, akkor lehetőség szerint tájékoztatjuk őket az adatkezelés korlátozásáról. Ha megkérdezi tőlünk, akkor - ha lehetséges és jogszerű - megmondjuk, hogy kivel osztottuk meg a személyes adatait, hogy közvetlenül kapcsolatba léphessen vele.

 

  • Az adathordozhatósághoz való joga.

2018. május 25-től jogában áll bizonyos körülmények között a számunkra átadott személyes adatairól (strukturált, általánosan használt és számítógéppel olvasható formában) másolatot kérni, és máshol újra felhasználni vagy arra kérni bennünket, hogy egy Ön által kiválasztott harmadik félnek továbbítsuk azt.

 

  • A kifogásoláshoz fűződő joga.

Kérheti tőlünk, hogy hagyjuk abba a személyes adatainak kezelését, és mi meg fogjuk ezt tenni, amennyiben:

  • a saját vagy valaki más jogos érdekeire támaszkodunk az Ön személyes adatainak kezeléséhez, kivéve, ha bizonyítani tudjuk az adatkezelés kényszerítő jogalapját; vagy

 

  • az Ön személyes adatait direktmarketing céljából kezeljük.

 

Ön bármikor kérheti tőlünk, hogy ne küldjünk többet e-mailben vagy SMS-ben marketingkommunikációkat az „opt-out" vagy a „leiratkozás" link használatával, amelyet a marketingkommunikációban mutatunk meg Önnek. Felhívjuk figyelmét, hogy néhány napot (de általában legfeljebb 14 napot) vehet igénybe, hogy marketingrendszereink frissüljenek, és ebben az időszakban még mindig kaphat marketingkommunikációt tőlünk.

  • Az Ön jogai az automatizált döntéshozatalra és profilalkotásra vonatkozóan.

Önnek joga van arra, hogy ne vessék alá olyan döntéshozatalnak, amely az automatikus feldolgozáson alapul, beleértve a profilalkotást is, ha az joghatást vált ki, vagy hasonlóan jelentős hatást gyakorol Önre, hacsak az ilyen profilalkotás nem szükséges a közöttünk létrejövő szerződés megkötéséhez vagy teljesítéséhez.

 

  • Önnek joga van arra, hogy álláspontját kifejezze és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

Az Ön adatainak profilalkotásra történő felhasználása tekintetében Önnek joga van ahhoz, hogy álláspontját kifejezze és a profilalkotás alapján hozott döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

 

  • A hozzájárulás visszavonásához fűződő joga.

Ha az Ön személyes adatainak általunk történő kezelése az Ön hozzájárulásán (agy kifejezett hozzájárulásán) alapul, Önnek joga van arra, hogy a hozzájárulását bármikor visszavonja.

 

  • Önnek joga van arra, hogy panaszt nyújtson be a felügyeleti hatósághoz. További információért kattintson ide.

Ha Önnek aggályai vannak az adatvédelmi gyakorlatunk bármely aspektusával kapcsolatban, beleértve azt is, hogy hogyan kezeltük személyes adatait, jelentheti ezt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak:

 

posta cím:

1530  Budapest, Pf.: 5.

cím:

1125  Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Telefon:

+36 (1) 391-1400

Fax:

+36 (1) 391-1410

E-mail:

ugyfelszolgalat@naih.hu

URL

http://naih.hu

 

Vissza a tetejére

13. A jelen Adatvédelmi Szabályzat módosításai

Annak biztosítása érdekében, hogy mindig tisztában legyen azzal, hogy miként használjuk fel a személyes adatait, időről időre frissítjük a jelen Adatvédelmi Szabályzatot, hogy az az Ön személyes adatai általunk történő használatával kapcsolatos változásokat tükrözze. Szükség esetén változtathatunk az alkalmazandó jogszabályok vagy szabályozási követelmények változásainak betartása érdekében is. Minden változást közzéteszünk a Weboldalunkon az Ön tájékoztatása érdekében, és ha Ön a Tanári Moziklub tagja, akkor a jelentős változásokról e-mailben is értesítjük. Javasoljuk azonban, hogy rendszeresen ellenőrizze ezt az Adatvédelmi Szabályzatot, hogy tájékozódjon arról, hogy miként használjuk fel az Ön személyes adatait.

Vissza a tetejére