Családi filmajánlók az őszi szünetre 2021

Nincs is jobb annál, mint egy kellemes őszi séta után beülni a Cinema City moziba és megnézni egy jó kis családi filmet! 
A régebbi és újabb főként animációs filmeket tartalmazó válogatás – alább –Neked szól, ha szünetelő diák vagy, de akkor is, ha olyan szülő vagy nagyszülő lennél, aki iskolai vakációját töltő gyerkőccel készül programot csinálni!

A farkas és az oroszlán (6-os korhatár-besorolás)

Bemutató: 2021. október 28.

Október 28-án érkezik a mozikba, a Mia és a fehér oroszlán alkotóinak új filmje, a A farkas és az oroszlán.
Nagyapja halála után a 20 éves Alma (Molly Kunz) visszatér gyermekkori otthonába, egy apró szigetre, a fenséges kanadai erdők szívébe. Ottléte alatt két tehetetlen vadállat-kölyökre talál, akiket befogad, és idővel Alma, a kisoroszlán és a kis farkas elválaszthatatlanná válnak. Világuk azonban hamar összeomlik, mert a lány hiába próbálja elrejteni az állatokat, az erdőőr felfedezi és elviszi őket. A furcsa testvérpárra így hát egy sorsfordító utazás vár Kanadán keresztül, miközben próbálnak visszatalálni Almához.

 

Gombos Jim és a rettegett 13. (6-os korhatár-besorolás)

Bemutató: 2021. október 14.

Gombos Jim és Lukács masiniszta újabb története, a gyermekirodalom megkerülhetetlen darabja, a Gombos Jim és a rettegett 13. már a Cinema City mozikban

Jim és Lukács második kalandja a távóriáshoz vezet, ám közben 13 rettegett kalóz nyomára bukkannak. Sőt, eljutnak egy csodálatos víz alatti városba, megfejtik a vassziklák titkát, és fény derül Gombos Jim rejtélyes származására is. Egy év telt el azóta, hogy Gombos Jim és legjobb barátja, Lukács visszatértek veszélyes kalandjukból. Nem sokáig ülhetnek azonban a babérjaikon, ugyanis sötét felhők gyülekeznek: a "Rettegett 13" néven ismert kalózbanda megtudta, hogy Vicsornét a két masiniszta, és ezért bosszút esküsznek.
 

 

Irány a bárka! 2 (6-os korhatár-besorolás)

Bemutató: 2021. szeptember 23.

Az Irány a bárka! 2. tökéletes kikapcsolódás lehet a legkisebb korosztálynak. 

A fura kis állatkölykök, Lia és Fancsi Noé bárkáján utaznak tovább, együtt a vízözön elől menedékre lelt társaikkal. A napok telnek, az állatok sodródnak a végtelen vízen, szárazföld sehol és fogytán az élelem. A ragadozók és a növényevők között nem könnyű békét tartani. Egy szerencsétlen baleset folytán Lia és Fancsi kiesnek a bárkából és elsodródnak egymástól. Lia hajótörést szenved egy elhagyatottnak tűnő, ám lakályos szigeten. Fancsi eközben saját színes rokonait fedezi fel, akik békésen éldegélnek egy víz alatti világban, egy veszélyes, kitörni készülő vulkán közelében. A szigetre hamarosan megérkezik a bárka is az éhes állatokkal, úgyhogy itt az idő, hogy a kis barátok újra megtalálják a módját, hogyan segítsenek egymáson és az egész társaságon.

 

 

Október 21-én két szuper animációs film is érkezik a Cinema City mozik vásznára: A Twentieth Century Studios közösségi média korában játszódó filmje, a Hibás Ron, illetve az Ainbo - A dzsungel hercegnője
 

Hibás Ron (12-es korhatár-besorolás)

Bemutató: 2021. október 21.

A Hibás Ron című film Barney-ról, a félszeg kisiskolásról és Ronról, új, járó és beszélő digitális eszközéről szól, amelynek elvileg az a dolga, hogy a fiú „legjobb robotbarátja” legyen. A páros a közösségi média korában csetlő-botló Ron fergetegesen vicces hibái révén izgalmas kalandokba keveredik, amelyek során a fiú és a robot megtanulja, hogy az igaz barátság bizony nem tökéletes.

 

Ainbo - A dzsungel hercegnője (12-es korhatár-besorolás)

Bemutató: 2021. október 21.

Évezredeken keresztül az ember és a természet tökéletes harmóniában volt, ám az ember megtörte ezt az egyensúlyt és a vadon, benne megannyi élőlénnyel, veszélybe került. Ainbo, a fiatal amazon, nem a legügyesebb harcos, ám annál nagyobb szíve van. Ő és két szőrös kis barátja képesek csak megállítani a dzsungelre leselkedő veszélyt.

 

Addams family 2. (12-es korhatár-besorolás)

Bemutató: 2021. október 07.

Mindenki kedvenc rémcsaládja visszatért a mozikba, az animációs vígjáték folytatásában, az Addams Family 2.-ben. 
A vadiúj filmben Gustavo és Mortenzia azt tapasztalják, gyermekeik kezdenek hátat fordítani nekik. A családfő remek ötlettel áll elő: mi más hozhatná újra össze a galád családot, mint egy vérbeli Addams-vakáció? Országon átívelő, rázós kalandjaik során Addamsék számtalan gyanútlan figurába botlanak bele, kacagtató következményekkel. Ugyanis bármerre is járnak, nem tagadják meg jól ismert, rémisztően különc önmagukat.

 

+1 családi mese

Vadlovak - Hortobágyi mese (6-os korhatár-besorolás)

Bemutató: 2021. november 04.

Utolsó filmajánlók, a Vadlovak - Hortobágyi mese, igaz, kívül esik már az őszi szüneten, de nem hagyhattuk ki a felsorolásból.

A lélegzetelállítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Az őshazájukban, Mongóliában a kihalás szélére került állatok fennmaradásában fontos szerepet játszik Magyarország, a vadlovak háborítatlanul élhetnek a pusztán. Ide születik meg Cseppke, a vadló csikó, aki hamarosan már szülei vezetésével vándorol a hatalmas mocsarakkal és kis ligeterdőkkel megtört végtelen rónaságban, ahol rókákkal, sasokkal és sok más állattal élnek együtt. A körülöttük lévő lenyűgöző világ viszont távolról sem veszélytelen: a vadlovak élete folyamatos küzdelem egymással és a természeti elemekkel.

 

Kapcsolódó film