Batman: 5 ok, amiért érdemes már most megvenned a Cinema City mozijegyedet

Már most megvásárolhatod a Cinema City mozijegyedet a vadonatúj Batman filmre. A DC Comics lázasan várt rebootja a 2022-es év egyik legnagyobb dobása, ezért összeszedtünk 5 okot, miért kell azonnal biztosítanod a helyed.

1. Matt Reeves rendező azt ígéri, hogy újra feltalálja a Batman-legendát.

A klasszikus képregényekből, a Batman: Year One és a Batman: The Long Halloween című filmekből merítve a The Batman Bruce Wayne-t visszaküldi Gotham Citybe, a detektív gyökereihez. A film úgy kezdődik, hogy Wayne a második évében van Batmanként, és módszeres megközelítése egy sokkal fiatalabb férfi dühével és harciasságával kerül szembe (hogy Tom Hardy Bane-jét idézzük A sötét lovag felemelkedik című filmben).

"Ez a gondolat, hogy egy hely korrupt, és te megpróbálsz az árral szemben úszni, hogy harcolj ellene, és változtass valamit, a Batman kvintesszenciája" - mondja Matt Reeves rendező. "Ezeknek a noir történeteknek a középpontjában szinte mindig a nyomozó áll, igaz? És ezért ő a világ legnagyobb detektívje. Szóval ez a történet amellett, hogy szinte horrorfilm, thriller és akciófilm, a lényege szerint nagyon is detektívtörténet. Nagyon narratív."

Reeves képessége a sötét, viharos és magával ragadó atmoszférában már megmutatkozott a Cloverfield című found-footage thrillerben, valamint A majmok bolygója: Forradalom és A majmok bolygója: Háború című filmekben. Mindkét film a díszleteket meglehetősen emlékezetes karakterfejlődéssel turbózta fel, különösen Andy Serkis Caesarja a Majmok bolygója filmekben, így jók az előjelek arra, hogy a denevérember is el fog minket kápráztatni.

2. Robert Pattinson, mint a Sötét Lovag

Felejtsük el az Alkonyatot. Robert Pattinson az elmúlt években számos változatos és átváltoztató alakítással kápráztatott el minket. A Jólét című filmben alakított mocskos utcai patkánytól kezdve, A világítótorony paranoiás világítótorony-őrén át, a Mindig az ördöggel filmben játszott hátborzongató prédikátorig Pattinson több mint bizonyította rátermettségét. Christopher Nolan elmét olvasztó Tenet című filmjében, Christopher Nolan egyre változatosabb önéletrajzának újabb lenyűgöző bejegyzésében egy homályosan züllött kémügynökként is komikusan feloldotta a helyzetet.

Ezért rendkívül izgalmas választás Bruce Wayne eme nyűgös alakjának megformálására. Pattinson a Rolling Stone-nak nyilatkozott: "Ez egy szomorú film. Arról szól, hogy [Wayne] megpróbál valami reményt találni, önmagában, és nem csak a városban. Általában Bruce sosem a saját képességeit kérdőjelezi meg, hanem a város változásra való képességét. De úgy értem, ez egy elég őrült dolog: "Az egyetlen módja az életemnek, hogy denevérnek öltözöm".

Az alább részlet ékes bizonyítéka annak, hogy Pattinson mennyit képes kommunikálni anélkül, hogy egyetlen szót is kiejtene.
 

3. Paul Dano félelmetes és emlékezetes Riddler lesz.

Minden képregényfilmnek szüksége van egy nagyszerű antagonistára, aki lendületet ad a cselekménynek, és minden fordulóban feszültséget teremt. Ha Batmanről beszélünk, akkor a néhai Heath Ledger Oscar-díjas alakítása, a Joker hatalmas kolosszusként uralja a franchise-t. De lehet, hogy Ledger alakítása konkurenciát kap Paul Dano Riddlerének személyében? A család kicsi kincse, a Vérző olaj és a Fogságban sztárja a Batman kifürkészhetetlen nemezisét (itt Edward Nygma helyett Edward Nashton) egy barkácsolt pszichopatává változtatja, aki a hírhedt, valós Zodiákus gyilkos mintájára készült.

"Tetszett, hogy ez a film egyszerre földhözragadt és nagyszabású" - mondta Dano az Empire-nek. "Szóval vannak olyan földhözragadt erők, mint a Zodiákus gyilkos, igaz? De ettől még ez a Batman, és számomra sokkal nagyobb, ezért fontos volt, hogy hagyjam, hogy a képzeletem reagáljon a forgatókönyvre, és ne szigorúan egy sorozatgyilkosra alapozzam"." Hozzáteszi: "A filmet a filmeseknek kell megírniuk: "A jelmez nagyon intenzív volt. Azt hiszem, a potenciális barkácselem, amiről beszélsz, valójában ijesztőbb volt számomra, mint a kifinomultabb vagy megkomponáltabb tervek, amikkel játszhattunk volna. Nagyon erőteljesnek találtam a jelmezzel való munkát. Amikor felveszel valami ilyesmit, van egy módja annak, hogy hagyd, hogy beszéljen hozzád, és mondjon valamit a testednek. Van rá mód, hogy hagyd, hogy saját életet éljen."

 

4. A filmet különleges formátumokban láthatod, mint IMAX, 4DX és ScreenX.

Ne csak a Batmant nézd meg! Tapasztald meg a 2022-es év első képregényes blockbusterét IMAX-ben és mártózz meg a megragadóan sötét barlangszerű látványvilágban. Reeves Gotham-jének iterációját nagyrészt az Egyesült Királyságban forgatták, és az IMAX vászon görbülete azt ígéri, hogy igazságot szolgáltat e korrupt, erkölcsileg dekadens város hangulatos építészetének és szögleteinek.

És persze a látvány csak a történet fele. Az IMAX dinamikus hangzása minden apró hangnüanszot életre kelt, beleértve Michael Giacchino új Batman-témájának dübörgő, mély zongora-hangszerelését is. Ha egyszer meghallod ezt IMAX-ben, egy dolgot abszolút megértesz: ez a Batman komolyan gondolja a dolgot.

 

 

5. Ez az első 16-os besorolású Batman-film, így teljes gőzzel várhatjátok AZ élményt.

Tim Burton mindkét Batman-filmje 12-es besorolású volt az első mozibemutatón, még a mélyen csavaros Batman visszatér is. Soha nem volt esély arra, hogy Joel Schumacher táboros, bohókás Mindörökké Batman és Batman és Robin a 12-es besorolásnál tovább menjen. Christopher Nolan elismert Sötét lovag-trilógiájának minden egyes filmje 12-es besorolású volt, beleértve - ellentmondásos módon - a komor és tematikusan összetett Sötét lovag-ot is.

Ha tehát a Sötét lovag megúszta a magasab besorolást, akkor mit várhatunk attól a hírtől, hogy a Batman 16-os minősítést kapott? A válasz: egy teljes Batgasm-át, amelyet sötét, megkínzott hősök, mélyen elborult gonosztevők és néhány keményen megrázó jelenet fog betölteni. A mellékszereplők, köztük Zoe Kravitz mint Macskanő, Colin Farrell mint Pingvin, Jeffrey Wright mint Jim Gordon és Andy Serkis mint Alfred, emlékezetes színészekkel és karakterekkel teletűzdelt blockbuster-élménynek ígérkezik.
 

 

Ne várj a denevérjelre! Vedd meg Cinema City jegyed a Batman-re, és készülj a film március 3-i érkezésére.