Uncharted: Minden, amit Tom Holland videojáték-filmjéről tudunk

Már megvásárolhatod Cinema City-s mozijegyedet a Naughty Dog sikersorozatának régóta várt adaptációjára, az Uncharted című filmre, amiben Tom Holland játssza a fenegyerek PlayStation-kalandort, Nathan Drake-et.

1. A film alapja az óriási kasszasikert elért videojáték-sorozat.

Ha PlayStation-játékos vagy, akkor nem kell bemutatni az Uncharted-ot - jó eséllyel órákat, napokat, ha nem hónapokat és éveket emésztett fel az idődből. Amy Hennig, a Naughty Dog fejlesztői számára készített sorozatában Nathan Drake hőstettei fergeteges kalandokban bontakoznak ki. Ő lényegében Indiana Jones, bár nem ez a neve :) , aki a világot járja, hogy rejtett régiségeket találjon, miközben ördögi ellenségekkel és halálos csapdákkal küzd. 

Az Uncharted 2007-es debütálása óta minden idők egyik legsikeresebb sorozatává nőtte ki magát. Három folytatás is készült, a legutóbbi a PlayStation 4-re jelent meg. A PlayStation Vitára is készültek spin-offok, nem beszélve a kártyajátékokról és egyebekről. Nathan Drake nem az egyetlen játszható karakter a sorozatban - a 2017-es Uncharted: The Lost Legacy egy másik rettenthetetlen kalandornak, Chloe Frazernek dobja át a feladatot.

 

2. A főszerepekben Tom Holland és Mark Wahlberg.

Az Uncharted-filmnek nehézsúlyú főszereplőpárosa van. Maga Pókember, Tom Holland csatlakozik a Transformersből ismert Mark Wahlberghez, hogy az Uncharted misztikus világát a nagyvászonra vigyék. Holland alakítja Nathan Drake-et, Wahlberg pedig a mentorát, Victor Sullivant, a játékok másik állandó szereplőjét.

Az Uncharted ezen változatában Drake azt állítja, hogy Sir Francis Drake, a híres Erzsébet-kori felfedező leszármazottja.

Szintén a szereplőgárdában: Antonio Banderas, aki a főgonosz szerepében tűnik fel.

 

 

3. Tom Holland igen kipattintotta magát a szerepre.

Holland atlétikai és balettmúltja (a színpadon Billy Elliotot játszott) segített neki abban, hogy megkapja Pókember szerepét. Nathan Drake megformálásához azonban még egyet kellett dobnia a fizikumán, és az eredmény magától értetődő, ahogy láthatjuk Holland Instagram-oldalán. Tréfásan azt mondja, hogy a motivációját a társszereplő kollégájától, Wahlbergtől kapta, akitől nem idegen, hogy szerepek kedvéért felturbózza izmait, ahogy azt a Pain&Gain című filmek is tanúsítják.

4. Régóta váratott magára...

Fejlesztési pokoljárás? Az Uncharted-film átírta az erre vonatkozó szabálykönyvet. Az Uncharted-filmről szóló első hírek még 2008-ra nyúlnak vissza, és a Firefly-színész, Nathan Fillion hamarosan favoritként tűnt fel Nathan Drake szerepére. Sőt, 2011-ben egy rajongói film is készült, amelyben Fillion (aki már régóta propagálta magát) játszotta a szerepet. Ez a filmecske a Naughty Dog vezetőinek is megnyerte a tetszését. Végül azonban Fillion castingja elmaradt, mivel a hírek szerint Holland és Wahlberg bebiztosította magának a főszerepeket.

 

A projektet 2009 óta több rendező is körözött, köztük az American Hustle rendezője, David O. Russell, és ugyanennyi forgatókönyvíró is részt vett benne. (Ezek közül az egyik a The Act of Killing-et jegyző Joshua Oppenheimer volt.) Wahlberg részvétele 2010-ben vált először nyilvánvalóvá: eredetileg Nathan Drake szerepére volt kiírva, majd az MTV-nek adott interjújában lelkesedését fejezte ki O'Russell anyagát illetően. Wahlberg azt állította, hogy Robert De Niro és Joe Pesci is szerepelni fog, de O'Russell 2011-ben, nagyjából akkor, amikor a Nathan Fillion rövidfilm is előkerült, kiszállt. Később Wahlberg átadta Drake szerepét Hollandiának, és végül ő vállalta el Victor Sullivan szerepét.

A producerek, Avi Arad, Charles Roven és Alex Gartner ezután megpróbálták bevonni az Illuzionista (The Illusionist) Neil Burgerét, de ő 2012-ben otthagyta a projektet, hogy a Divergent-sorozaton dolgozzon. Az évek során több alkotó is visszautasította a projektben való részvételt, köztük Seth Rogen (akinek felajánlották, hogy megírja a forgatókönyvet) és Chris Pratt (aki visszautasította Nathan Drake szerepét). Hamarosan többszörös veszteségek következtek: Joe Carnahan (Fehér pokol), Shawn Levy (Éjszaka a múzeumban) és Travis Knight (ŰrDongó) különböző okok miatt távozott, mielőtt a Venom-ot Ruben Fleischer még 2020 februárjában megerősítette. Az Uncharted átka pedig ismét lecsapott, amikor a COVID-19 járvány miatt a főforgatás elmaradt. Szerencsére a film most már sínen van, és 2022. februárjában érkezik hozzánk.

5. Ez egy eredettörténet.

Úgy gondolja, hogy Holland túl fiatal Nathan szerepére? Nos, a film készítői megpróbálták ezt megkerülni azzal, hogy szándékosan előzmény/származástörténetként tálalják a filmet. Ez a változtatás még 2017-re nyúlik vissza: A Deadline arról számolt be, hogy a Sony vezetőjét, Tom Rothmant annyira lenyűgözte Holland Pókember: Hazatérés című filmben nyújtott alakítása, hogy követelte a forgatókönyv átdolgozását egy fiatalabb Natham Drake-re. (Ez még akkor volt, amikor Shawn Levy volt a rendezői posztra szerződtetve.)

Ez persze némileg megváltoztatja Nathan Drake lendületét. Már nem az élvezetesen fáradt, kissé világfájdalmas kalandor lesz, hanem inkább egy lelkes fiatal bakfis. Vajon képes lesz-e tehát a film hű maradni a franchise szellemiségéhez? Ez még kiderül.

6. A Venom és a Vasember alkotói is részt vesznek benne.

Mint említettük, a Venom és a Zombieland rendezője, Ruben Fleischer áll a stáb élére, míg a forgatókönyvet a Vasember duója, Art Marcum és Josh Holloway készíti. Egyértelmű, hogy ez a csapat ért egy-két dologhoz, ha arról van szó, hogyan kell poénos, közönségbarát blockbustereket varázsolni, szóval drukkoljunk, hogy az Uncharted jó kezekbe kerüljön.

 

 

7. Kaszkadőrmutatványok és akciójelenetek.

A kulisszák mögötti videók ízelítőt adnak a film akciójeleneteiből, amikkel ugyanazt a szédítő izgalmat hozták ki a filmből, amit a PS játék során éreztünk.

 

 

8. Február 10-én már a Cinema City mozikban

Az Uncharted IMAX, 4DX, ScreenX, szinkronizált és eredeti nyelvű változatban is végig izgulhatod - így még jobban belefeledkezhetsz Nathan Drake világába. SŐT!

A február 10-14. közötti időszakra szóló páros Uncharted mozijegyetekkel ráadásul most nyerhettek is!

A részleteket itt megtaláljátok: valentinnap.cinemacity.hu