TENET: 5 ok, amiért azonnal vedd meg jegyed rá!

Nagy örömmel jelentjük be Nektek, hogy augusztus 26-tól végre a Cinema City mozikban Christopher Nolan legújabb filmje a TENET!

A legsikeresebb Batman-trilógia és az Eredet rendezője, Christopher Nolan ismét különlegesen egyedi, izgalmas és meghökkentő fordulatokban gazdag thrillert rendezett, amelyben egy angol kémnek kellene megmentenie a Földet a rá leselkedő és pusztulással fenyegető katasztrófától. Ám a szuperügynöknek nemcsak az idegen hatalmak embereivel, hanem a legnagyobb ellenséggel, az Idővel is meg kell küzdenie.

Így nem csoda, hogy az epikus méretű, hatalmas költségvetésből (205 millió dollár) rendezett filmet Nolan az eddigi legambíciózusabb alkotásaként írta le.  Bár az már önmagában is elég indok az izgatottságra, hogy az Eredet alkotójának legújabb mozijáról van szó.

És kell ennél több ok arra, hogy ellátogass hozzánk és megnézd a filmet? Ha igen, akkor görgess lejjebb, és tudd meg, mi az az 5 ok szerintünk, amiért semmiképp nem éri meg kihagyni a TENET-et! 

1. Ez az a nyári film, amelyre mind vártunk! 

És ezt tényleg így is gondoljuk. Amikor 2020. március közepén kénytelenek voltunk bezárni a mozijaink ajtajait, nehéz idők jöttek el számunkra. A TENET volt a fény a sötét alagút végén. Az odajutás azonban kihívást jelentett, mivel a film bemutatójának dátumát a koronavírus-helyzet miatt a filmstúdió július 17-ről először július 31-re tolta, majd augusztus 12-re, s végül pedig augusztus 26-a lett a végleges premierdátum.

Nolan mindent feltett erre a mega költségvetésű filmopuszra, amely a 2020-as nyár moziszezonjának megmentője.

A film az augusztus 26-i bemutatóval készen áll arra, hogy minden mozirajongót elrepítsen ebbe a nagy költségvetésű kémvilágba.

 

2. Ez Christopher Nolan legújabb projektje

Nolan olyan filmkészítő, akinek nevét, munkásságát kevés ember nem ismeri. Christopher Nolan már hétéves korában kezdett el filmezni apja szuper 8-as kamerájával.

Első nagyjátékfilmje, a Követés/A csapda, amelyet ő írt, rendezett és vágott, több nemzetközi filmfesztiválon is részt vett és díjakat kapott. Ez a sikersorozat hívta fel rá a figyelmet és segített megteremteni a Memento anyagi hátterét, melyet szintén Nolan írt és rendezett, s ami mind a kritikusok, mind a nézők körében nagy sikert aratott. 

Bár nagyon is közönségfilmes stílusú alkotónak vallja magát, Nolan következő munkáját az Álmatlanság című norvég thriller remake-jét a saját szájízének megfelelően próbálta meg tető alá hozni, s olyan elismert sztárokkal forgatott, mint Al Pacino, Robin Williams és Hilary Swank.

Az Álmatlanságot követte a legendás Batman-trilógia, az álomszerű A tökéletes trükk, a felejthethetlen Eredet, a kozmikus Csillagok között és a Dunkirk háborús film.

Röviden: Nolan nem csupán rendező, hanem neve már önmagában egy márkajelzés is. Egyike azon alkotóknak, akiknek neve garancia a jegyeladásra. Tehát Christopher Nolan személye már önmagában nyomós ok arra, hogy ne hagyd ki legújabb filmjét a TENET-et!

 

3. A TENET-ben csak elismert filmsztárok játszanak

A főszerepet játszó John David Washington mellett, akit a nézők például a Csuklyások - BlacKkKlansman című filmből ismerhetnek, fontos feladatot kapott Robert Pattinson - már felejtés övezi az Alkonyat-filmekbeli szereplését -, és természetesen a Christopher Nolan filmjeiből kihagyhatatlan Michael Caine is.

A főbb szereplők közt tudhatjuk még Kenneth Branagh-ot, aki a Dunkirk után ismét együtt dolgozott Nolannal, és a Nyughatatlan özvegyekből megismert Elizabeth Debicki-t is. Szintén a fedélzeten van még a bollywood-i szupersztár Dimple Kapadia, a Yesterday-ben főszerepet játszó Himesh Patel,  A HA/VER (Kick-Ass) színésze Aaron Taylor-Johnson,  és Clemence Poesy (Erőszakik) is.

A szuper színészgárda még egy erős érv amellett, hogy semmiképp ne hagyd ki a TENET-et!

 

4. Lélegzetelállító IMAX látvány

Nolan a 2008-as A sötét lovag óta IMAX kamerákkal forgat, ám abban a filmben még csak néhány filmrészletet vettek fel ebben a formátumban. A  Dunkirk című alkotás esetében az operatőr, Hoyte van Hoytema, azonban már a film megdöbbentően nagy részét, 75%-ot, IMAX-ben rögzített. 

A TENET szintén ambiciózus vállalkozás volt IMAX kamerák használatának tekintetében, számos külső helyszínen használták ezt a technikát, az észt autós hajszától kezdve az épületnek ütköző repülőgépig - ahol a repülő nem CGI, hanem igazi gép volt. Mindez Nolan IMAX-technika iránti szeretetét és elköteleződését igazolja.

Az otthoni filmnézéssel töltött hónapok után itt a lehetőség, hogy a lenyűgözően nagy szélesvászon és az elképesztő hangzásvilág emlékeztessen minket arra, mennyire hiányzott az életünkből a valódi moziélmény!

 

5. A TENET garantáltan kirángat 2020-as év horrorából

A filmek egyirányú jegyek a kikapcsolódást jelentő fantázia világába, és Nolan ismételten egy olyan rendkívüli helyre vezet el minket, amely kiemel a valóságból, és elrepít egy másik dimenzióba.

A 2010-es Eredet c. filmben Nolan a belső elmét a fizika törvényeit is meghazudtoló látványelemekkel ábrázolta. Ebben az évben a TENET-ben az idővel “játszik”, az időinverziót, a tér-idő kontinuumot hívja segítségül, hogy egy másik világot teremtsen meg. A TENET-ben Nolan azzal késztet bennünket arra, hogy lépjük át minden képzeletünk határát, ahogy a filmben kifordítja a thriller műfaját és oda-vissza játszik az idővel.

 

Erre a kikapcsolódásra van most mindenkinek szüksége, hogy a moziteremben a TENET-et nézve, elmenekülhessen a valóságból és megfeledkezhessen legalább pár órára a 2020-as évről.

Ne hagyd ki az év egyik legjobban várt mozifilmjét a TENET-et, vedd meg rá a jegyed most!