Ki kicsoda a Free Guy-ban?

Ki kicsoda-sorozatunkban ezúttal a Cinema City mozikban már megtekinthető Free Guy című, sok sztárt, és még több popkulturális utalást felvonultató alkotás főbb szereplőit mutatjuk be bővebben.

A Cinema City mozikban megnézhetitek a filmet 2D-ben, 3D-ben, IMAX 3D-ben, 4DX 3D-ben, Dolby Atmos hangzással, illetve a Cinema City Aréna és Mammut mozi kényelmes VIP-termei és finom ételei is csak rátok várnak! Mivel a Free Guy bőven többszörnézős, csak rajtatok múlik, milyen formában nézitek meg először, aztán másodszor, aztán harmadszor is…

De most nézzük a karakterkisokosunkat, és a hozzájuk kapcsolódó érdekességeket!

 

Guy (Ryan Reynolds)

Ryan Reynolds

A Ryan Raynolds által alakított Guy egy számítógépes játék, a Free City egyik háttérkaraktere, akit kocka körökben csak NPC-nek, azaz „nem játszható karakter”-nek neveznek. Életének minden egyes napja ugyanolyan és ugyanazokkal a rutinokkal telik. Vagyis ő és a hozzá hasonló karakterek arra szolgálnak, hogy élettel töltsék meg a játék helyszínét, illetve a játékosok extra pontokért gyilkolászhassák őket. A napsugarasan jókedvű Guy-ban azonban valami megváltozik, amikor az utcán szembe jön vele Molotovgirl, aki Mariah Carey "Fantasy" című számát dúdolja…
Gondoltátok volna, hogy Guy emlékezetes kékinges öltözetének ötlete valójában Ryan Reynolds feleségétől, Blake Lively-tól származik? Azon gondolkodtak ugyanis közösen, hogy lehetne tényleg emblematikussá tenni egy kvázi szürkének szánt háttérfigurát.
Ryan Raynolds a karekterről: „Beleszerettem Guy karakterébe, aki szeretné a saját életét élni, és szeretne tartozni valahová”.

Millie Rusk (Jodie Comer)

Jodie Comer

A Megszállottak viadala c. sorozat Emmy-díjas színésznője, Jodie Comer a Free Guy-ban gyakorlatilag két karaktert játszik. A játékon belüli vagány megjelenésű és viselkedésű Molotovgirl a való világban egy sokkal lágyabb tónusokkal rendelkező programozó, akit igazából Millie Rusk-nak hívnak. Molotovgirl a játékban egy kódot keres, amivel a valóságos Millie bebizonyíthatja, hogy a Free City játék jogait is birtokló Antoin (Taika Waititi) ellopta azt tőle és korábbi munkatársától, Klavitól (Joe Kerry). Millie hosszú ideje keresi a kódhoz vezető utat, egyelőre nem sok sikerrel, de aztán Molotovgirlként a játékban összeakad Guy-jal, amely találkozás alapjaiban változtatja meg mindkettőjük életét…
Jodie Comer a karekterről: „Millie nagyon okos, ügyes és határozott. Hisz önmagában, amit csodálok. Ráadásul vicces is. De talán azt szeretem benne a legjobban, hogy ha valami rossz történik is vele, eltökélten próbálja helyrehozni a dolgokat."

Walter “Klavi” McKeys (JOE KEERY)

Joe Kerry

A leginkább talán a The Stranger Things-ből ismerős Joe Kerry a Free Guy-ban egy olyan programozót alakít, aki korábban a fent említett Millie (Jodie Colmar) munkatársa volt. Azonban valami nagyon félresikerült. Most úszik az adósságban, amit éppen a Mille által lopással vádolt Antoin (Taika Waititi) számítógépes játékokat készítő cégénél, a Soonami-nál lévő, a ranglétra legalján lévő munkájából igyekszik törleszteni. Eleinte nem akar segíteni Mille-nek a kód megtalálásában, de aztán érdekes felfedést tesz, és minden megváltozik…
Joe Kerry-nek és a Shawn Levy-nek, a film rendezőjének kapcsolata  egészen a The Stranger Things -sorozatig nyúlik vissza, melynek Levy nem csupán producere, de számos epizód rendezője is volt. Mondjuk, ha nagyon figyelünk, felfedezhetünk más, a The Stranger Things-ből ismerős arcot…
Joe Kerry a karakteréről: „Amikor először látjuk Klavit a filmben, egy kicsit introvertált és a céghez végletekig lojális figurát ismerünk meg. Aztán a sztori előrehaladtával sokat változik, Klavi történetíve pedig visszatükröződik Guy-éban. Minden karakter arra törekszik, hogy visszanyerje az irányítást saját élete felett – ez az az üzenet, amihez mindig is tudtam kapcsolódni.”

Buddy (LIL REL HOWERY)

Lil Rel Howery

„Fogalmam sincs, mi történik most, de imádom!” – hangzik el a Lil Rel Howery által alakított Buddy szájából a mondat, ami a jövendőbeli Free Guy-rajongóinak körében bizonyára szállóigévé fog válni. Buddy abban a bankban biztonsági őr, ahol Guy is dolgozik, ő is egy NPC, de neki egy kicsivel tovább tart az öntudatra ébredés, mint legjobb cimborájának. A film legmélyebb gondolatait arról, hogy mi fontos, mégis tőle kapjuk, így válik szép lassan a kissé nyuszi, egysíkú figura a Free Guy többdimenziós alakjává.
Lil Rel Howery, aki nem csak színészként, hanem humoristaként is ismert Amerikában, a Free Guy-ban immár másodjára alakít emlékezetes biztonsági őrt filmvásznon. A Tűnj el! című, horror elemekkel operáló misztikus thrillerben szintén legjobb barátot alakít, aki ott is nagy segítségére van a főszereplőnek.
Ryan Raynolds Lil Rel Howery-ről: „… amellett, hogy Rel hozzáadott a humorfaktorhoz, nagyon megindító is volt az alakítása. Minden jelenetében fantasztikus, de vannak dolgok, amiket nem lehet előre megtervezni, viszont készen kell állnod arra, hogy ha megtörténnek, akkor elkapd őket. Nekünk pedig sikerült néhány ilyen gyönyörű pillanatot megörökítenünk a kamerával."

Egér (UTKARSH AMBUDKAR)

Utkarsh Ambudkar

Utkarsh Ambudkar alakítja Egeret, aki Klavihoz hasonlóan a Soonami-nál dolgozik programozóként. Egér nagyon felnéz a különcködő és zseninek tartott Antoin-ra, szeretné kivívni az elismerését, így ő is a rendkívül hűséges alkalmazottak körét gyarapítja. 
Utkarsh Ambudkar állítólag a filmes stáb egyik legnagyobb gamere, aki egy riportban azt nyilatkozta, hogy a nézők a meglepetéstől ki fognak ugrani a székből, ha meglátják, kik cameóznak, és milyen Easter Egg-eket rejtettek el az alkotók a filmben. 
Utkarsh Ambudkar Egér karakteréről: „Amikor elmentem erre a szerepmeghallgatásra, úgy gondoltam, hogy mindenki pólót fog viselni, vagy oxfordi diáknak öltözik, vagy bárminek, amiről úgy gondolja, hogy a kockák így néznek ki. Pedig a gamerek és streamerek rocksztárok, úgy is néznek ki, mint a rocksztárok, akiknek a saját közösségükben rendkívül fontos szerepük van, és azt szerettem volna, ha Mouser (Egér) is ezt tükrözi. Ugyanis benne is ez a rocksztár mentalitás működik." 

Antwan (TAIKA WAITITI)

Taika Waititi

Taika Waititi igazi multitálentum. Rendező, színész és 2020. óta Oscar-díjas forgatókönyvíró (Jojo Nyuszi) is. Munkásságában kiválóan megférnek egymás mellett a szerzői alkotások (pl. Hétköznapi vámpírok film és sorozat, Vademberek hajszája) és a blockbusterek (Thor: Ragnarök, A mandalóri sorozat néhány epizódja), melyekben kisebb-nagyobb szerepeket magára is oszt. A Free Guy azonban azon ritka alkotások egyike, melyben kizárólag színészként jelenik meg. A Soonami-tulajdonos Antoin figuráját Waititi úgy teszi emlékezetessé, hogy a néző egyszerre tudja szívből utálni és kinevetni ezt a rendkívül önző, különc és kapzsi figurát.
Taika Waititi a Free Guy-ról: „A forgatókönyvet olvasva egyre jobban tetszett az ötlet, hogy a  gamerek világába kerüljek, és lássam, hogyan lépnek kapcsolatba a karakterek, hogyan működik ez az egész az avatárok bőrében érkező emberi karakterekkel, akik autókat lopnak, bűncselekményeket követnek el, vagyis megteszik mindazokat a dolgokat, amiket csak Free City-ben tehetnek meg. Érdekelt, hogy mindez hogyan hat rájuk."

Ryan Raynolds emblematikus Deadpool-ja és Taika Waititi Korg-figurája a Thor-ból kapóra jött, ugyanis a Free Guy is Disney-produkció olyan értelemben, hogy a Fox-nál már fejlesztették a Free Guy-t, amikor a Disney felvásárolta a stúdiót. Így vált ez a film is a Disney produkciók egyikévé, ami viszont lehetővé tette, hogy Deadpool és Korg együtt nézzék meg és kommentálják a Free Guy előzetesét. Legalábbis érdekes…