Nyári gyermek- és családi filmdömping a Cinema City mozikban - 1. rész

Még elcsíphetjük a mókás páros, Tom és Jerry legújabb, vagy a karakán Szörnyella előéletét feldolgozó mozikat, és egy darabig még megmártózhatunk Luca-val és barátaival az olasz tengerparti kisváros kalandos mindennapjaiban. Azonban ha már tűkön ülve várjuk Raya és az utolsó sárkány vagy Szilaj legújabb kalandjait, esetleg egy amazonasi élményre vágyunk Emily Blunttal és Dwayne Johnsonnal (Dzsungeltúra), már igazán nem kell sokat várnunk!

Mivel idén nyáron szó szerint dúskálhatunk a jobbnál jobbnak ígérkező családi és gyermekfilmekben – amik a felnőtt korosztály számára is kifejezetten szórakoztatóak lehetnek –, úgy gondoltuk, összegyűjtjük, hogy hétről hétre milyen izgalmas mozikkal várjuk a gyerekeket, családokat és a mesekedvelő felnőtteket július hónapban!

 

Tom és Jerry (6-os korhatáros)

Bemutató: 2021. június 3.

Tom és Jerry 29 év után ismét visszatért a mozivászonra – teljesen megújult formában! Az élőszereplős – animációs családi filmben a két legendás bajkeverő ezúttal Manhattan egyik szállodájában keveredik kalamajkába, amiből a Chloë Grace Moretz által játszott lány segítségével igyekeznek kimászni. 

Jegyvásárlás és bővebb leírás a filmről ITT!

Szörnyella (12-es korhatáros)

Bemutató: 2021. június 10. 

El tudod képzelni a 101 kiskutya c. klasszikus rajzfilm főgonoszát kislányként, aki divattervező szeretne lenni, és akinek a legjobb barátja egy keverék kutyus, aki árnyékként követi és vigyáz rá? Estellától Szörnyelláig rögös az út, de mindenképpen érdemes végig követni! A főként az 1970-es években játszódó filmben a két Emma (Stone és Thompson) brillírozik a kiváló szerepekben, a filmbeli, kifejezetten vagány és rendkívül ötletes ruhakölteményekért pedig a kétszeres Oscar-díjas Jenny Beavan a felelős (Szoba kilátással, Mad Max: A harag útja).

Jegyvásárlás és bővebb leírás a filmről ITT!

 

Luca (6-os korhatáros)

Bemutató: 2021. június 17.

Két kis víziszörny fiú – akik megszáradva emberré válnak – minden álma, hogy egy Vespa robogón beutazza a világot. De van néhány probléma: nincs pénzük, félnek az emberektől, és ha víz éri őket, visszaváltoznak víziszörnnyé – akiktől meg az emberek félnek. Azonban megváltoznak a dolgok, amikor belebotlanak egy ember-kislányba, akinek viszont az a célja, hogy legyőzze a helyi nagyképű piperkőcöt az éves Kupa-versenyen. A Pixar legújabb meséje egy olasz tengerparti kisvárosba kalauzol bennünket, ahol leckét kapunk barátságról, elfogadásról, családi összetartozásról, és mindeközben remekül szórakozunk! Az 1950-1960-as évek olasz moziját ismerő felnőttek szívét pedig számos vonatkozó filmes omázs dobogtatja meg!

Jegyvásárlás és bővebb leírás a filmről ITT!

 

Nyúl Péter 2.: Nyúlcipő (6-os korhatáros)

Bemutató: 2021. június 24.

Megérkezett a Beatrix Potter történetei alapján készült 2018-as Nyúl Péter folytatása! Nyúl Péter és barátai visszatérnek, velük pedig Bea-t, a bájos kétlábút (Rose Byrne) valamint vőlegényét (Domhnall Gleeson) is viszontlátjuk. De a boldog brit vidéket ezúttal lecseréli a nagyváros zaja, ahol semmi sem olyan békés, mint egy ötórai tea: ahova Péter és rokonsága beteszi a tappancsát, ott biztos a felfordulás…

Jegyvásárlás és bővebb leírás a filmről ITT!

 

Raya és az utolsó sárkány (6-os korhatáros)

Bemutató: 2021. július 1.

Kumanda fantasztikus világa, ahol a sárkányok és az emberek is békében éltek, immáron a múlté. A világ darabokra hullott, az emberek harcra készek és bizalmatlanok egymással szemben – a sárkányok pedig kővé váltak. Egy kivételével, aki eltűnt. Raya feladata felkutatni az utolsó sárkányt és segítségével helyreállítani a világ rendjét…

Jegyvásárlás és bővebb leírás a filmről ITT!

 

Oglik – Üdvözlünk Büdifalván (6-os korhatáros)

Bemutató: 2021. július 1.

Az Ogli család új otthont keresve Büdifalva szeméttelepén találja magát. Az idilli helyet azonban veszély fenyegeti: a város torkig van a mindent ellepő bűzzel, ezért a telep helyére wellness központot akar építtetni. Mikor a polgármester fia rájön, hogy az Oglik hulladékot esznek, szagtalanítva ezzel a várost is, barátai és felesége segítségével megpróbálja megakadályozni az Oglik új otthonát veszélyeztető építkezést.

Jegyvásárlás és bővebb leírás a filmről ITT!

 

Szilaj: Zabolátlanok (6-os korhatáros)

Bemutató: 2021. július 8.

A DreamWorks Animation és a Netflix eredeti sorozata, amely alapján a film készült, maga is a Szilaj, a vad völgy paripája című, 2002-es, Oscar-jelölt filmen alapszik. Az Emmy-nyertes sorozat 2017 májusában indult, és jelenleg 52 epizódnál tart, most pedig érkezik a Cinema City mozikba a második egész estés film!

Jegyvásárlás és bővebb leírás a filmről ITT!

 

Space Jam – Új kezdet (6-os korhatáros)

Bemutató: 2021. július 15.

A Space Jam-Új Kezdetben LeBron James próbál bajba került fián segíteni, ám kénytelen belátni, hogy egyedül nem boldogul. Így jönnek a képbe régi barátaink, Tapsi Hapsi, bájos barátnője Lola nyuszi, Dodó kacsa, Speedy Gonzales és a többiek, akik vállalják, hogy egy mindent eldöntő kosármeccsen állnak ki az űrből érkezett gonoszok ellen. A különleges filmhez különleges szinkron is jár: a legélesebb fülűek már az előzetesben felfedezhetnek néhány nagy meglepetést – mert a magyar változat sem fog sztárok nélkül maradni!
 

 

Irány a bárka 2 (6-os korhatáros)

Bemutató: 2021. július 22.

Érkezik a 2014-es Irány a bárka! című, luxemburgi-ír-német animációs folytatása! Az állatok ismét izgalmas és vicces kalandokba keverednek – a bárkán belül és kívül is!
 

Croodék: Egy új kor (12-es korhatáros)

Bemutató: 2021. július 22.

2013-ban a világ megismerhette az őskor első családját, Croodékat. Az Oscar-jelölt animációs vígjátékban a változó világukhoz alkalmazkodni próbáló klánt világszerte szívébe fogadta a közönség, mert megmutatták, hogy a család fontossága időtlen... és hogy milyen keveset is fejlődtünk. Most újabb kihívással kell szembenéznie hőseinknek, pontosabban egy másik családdal, akik első ránézésre sokkal modernebbek és „jobbak” (nevük: Jobbagy), mint Croodék. Hogy ebből mi lesz? Kiderül a mozikban!
 

 

A Hercegnő és a hét törpe (6-os korhatáros)

Bemutató: 2021. július 29.

A Jégvarázs és az Aranyhaj alkotóinak legújabb filmje megérkezett! A dél-koreai animációs film a Grimm-testvérek Hófehérke-történetének parodisztikus és csavaros változata, olyan népmesei és klasszikus meseelemekkel vegyítve, mint az Andersen meséből ismert A piros cipellők.  A film zeneszerzője az Emmy-díjas Geoff Zanelli (Barátom, Róbert Gida, A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja, Demóna). A Hercegnő és a hét törpe a humoros, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szóló mesesikerek, mások mellett a Shrek-filmek legjobb hagyományait követi.
 

Dzsungeltúra (12-es korhatáros)

Bemutató: 2021. július 29.

„Ha hisz a legendákban, hinnie kell az átkokban is.” Lily, a brit tudós (Emily Blunt) egy, az Amazonas-őserdő területén található gyógyító erejű fa felkutatását tűzi ki célul, amihez szüksége van a folyami hajóskapitány, Frank (Dwayne Johnson) segítségére is. Az 1930-as években játszódó sztori hangulata egyszerre idézi meg Indiana Jones kalandjait, A Karib-tenger kalózai mozikat és a klasszikus családi Disney-filmeket is. 
 

Augusztusban jövünk a cikk 2. részével!